• Publicitat

  L’elèctric, lluny encara dels més demanats

  El passat 2023, només un 4,3% dels vehicles matriculats a la ciutat van ser 100% elèctrics, mentre que a Sant Cugat va fregar el 20%. Malgrat la baixa demanda, Sabadell va liderar, novament, el mercat de venda de cotxes
  / cedida
  Manel Camps
  26 de febrer de 2024

  En un any, del 2022 al 2023, les matriculacions dels vehicles elèctrics va créixer un 52%, però malgrat aquest augment, a 31 de desembre aquesta opció de compra continua amb uns índexs molt baixos: Del total d’unitats matriculades a la ciutat (4.723), només un 4,3% (207) van ser per a vehicles 100% elèctrics, segons dades de Fecavem, la patronal catalana de la distribució d’automoció. 

  A la comarca, Terrassa està a la cua, amb un 3,57%, mentre que Sant Cugat lidera aquest mercat, amb un 18,5% dels vehicles matriculats a la població santcugatenca. 

  A Sabadell, aquesta opció està lluny de consolidar-se entre els sabadellencs, que avui dia encara aposten per motors de combustió interna, sigui dièsel o gasolina; només l’any 2023, un 36% dels vehicles matriculats tenien aquests combustibles.

  A Sabadell, en comparació amb Terrassa i Sant Cugat, és l’única població que les matriculacions de vehicles dièsel van augmentar entre el 2022 i 2023. Els motors gasolina, avui dia encara lideren els nous vehicles de la comarca, especialment a Terrassa (30,7%), on 3 de cada 10 vehicles matriculats van ser d’aquest combustible, mentre que a Sant Cugat es va situar al 20 %– a Sabadell, un 29%–.

  Líders en vendes

  Malgrat que a la ciutat encara hi manquen molts vehicles amb l’etiqueta 0 –segons les darreres dades, el parc automobilístic de Catalunya frega els catorze anys d’antiguitat–, els concessionaris de Sabadell han augmentat les matriculacions (+19,8%) respecte del 2022, i novament encapçalen el rànquing de la comarca, en venda de vehicles, per davant de Terrassa (4%) i Sant Cugat (39%).

  Un senyal inequívoc que el sector automobilístic s’ha recuperat de la crisi dels microxips derivada dels problemes de subministrament de materials semiconductors, que va fer caure la producció per sota dels nivells de 2020, i molt lluny de la registrada abans de la pandèmia, l’any 2019.

  Segons les darreres dades de l’Informe sobre l’Estructura Empresarial de Sabadell, amb dades del passat 2022, la venda i reparació de vehicles de motor és el sector d’activitat que més volum de negoci genera a Sabadell: 819,3 milions d’euros, el 18,4% del total. Alhora, dona feina a 1.469 persones. El 52,2% de les societats mercantils d’aquest sector facturen menys de mig milió d’euros. El 58,8% de la facturació es concentra al PAE Can Feu – Hostafrancs. El concessionari de vehicles Stern Motor, del grup sabadellenc Moventia, és el que més factura, amb 110,2 milions d’euros.

  D’altra banda, si es baixa al detall per analitzar les matriculacions de les unitats, Terrassa lidera el sector de les dues rodes, amb prop de 1.000 motocicletes (987) venudes durant el passat 2023, mentre que Sabadell se’n van matricular 930. A Sant Cugat se’n van matricular 619.

  En els darrers dos anys, segons dades patronal catalana de la distribució d’automoció, a Sabadell se n’han venut més de 1.700 en els darrers dos anys, amb un augment del 15,1%.

  Dacia Sandero i Tesla Model 3

  Quines són les marques més demandades a les tres poblacions –Sabadell, Terrassa i Sant Cugat–? Entre sabadellencs i terrassencs no difereix massa l’opció de compra en relació amb les marques, on Toyota, Hyundai i Dacia estan entre les més cotitzades a les cocapitals. A Sabadell, Mercedes-Benz entra en el top 5, mentre que a Terrassa ho fa Volkswagen. La situació, però, canvia com un mitjó a Sant Cugat, on a excepció de la marca japonesa –Toyota–, la nord-americana Tesla, i Audi, ocupen les primeres posicions de noves matriculacions, durant el passat 2023, amb els models A3 i Model 3, de la marca alemanya i nord-americana, respectivament.

  Si a la població santcugatenca el vehicle més venut coincideix amb la marca més demandada –Tesla Model 3– , a Sabadell i Terrassa no es repeteix el mateix patró, i el Dacia Sandero amb més de 150 unitats venudes el 2023 a ambdues ciutats, lidera les matriculacions.

  El Toyota Yaris Cross o els Hyundai i20 o i30 completen el podi de les supervendes dels concessionaris sabadellencs i terrassencs.

  De les més de 12.000 matriculacions entre les tres poblacions durant l’any passat, n’hi ha de molt singulars, reservades per a poques butxaques. 

  Ferrari i Aston Martin

  En aquest rànquing dels superesportius, Sant Cugat també encapçala aquesta classificació tan exclusiva.

  Entre els més preuats, i segons les dades de la patronal catalana de la distribució d’automoció, a la població santcugatenca es va matricular un Ferrari 296 GTB, de centenars de milers d’euros, i un Aston Martin DB (190.000 euros) . A Sabadell, entre les unitats més exclusives, un Porsche 911 GT3, també amb un preu de sortida no inferior als 200.000 euros, i un Maserati Levante, a més de desenes de Porsche Macan.

  A Terrassa, també van matricular dues unitats del Maserati Grecale (95.000 €) i diverses unitats del Porsche 911 Carrera i 911 Targa.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: