• Publicitat

    A les vacances, ulls oberts

    Segons dades oficials de la Generalitat de Catalunya, els mesos d’estiu són els que solen aplegar més sinistralitat
    / RACC
    Toni Alfaro
    15 de juliol de 2021

    L’ arribada de l’estiu implica per a molts anar de vacances. Per a la majoria, aquest temps de relaxació i desconnexió és també una oportunitat per sortir del nostre entorn i visitar altres llocs, especialment utilitzant el vehicle privat. Agafar el cotxe és una constant per a molts a l’estiu, i és potser l’època de l’any amb més trajectes de llarga durada entre els catalans. Ara bé, això comporta riscos, ja que els trajectes de llarga durada impliquen més estona al volant i més possibilitat de patir un accident de trànsit. De fet, segons dades oficials de la Generalitat, els mesos d’estiu són els que solen aplegar més sinistralitat a les carreteres. Per això, els experts en trànsit recorden que cal seguir una sèrie de pautes per evitar possibles tragèdies, especialment si viatgem en família.

    La recomanació més important és, sens dubte, tenir cura de la nostra atenció al volant. Per descomptat, cal que evitem mirar el mòbil i que no desviem la vista de la carretera, ja que per molt que creguem conèixer-la, podem trobar-nos amb nombrosos problemes inesperats. Més enllà d’això, el nostre cos ha d’estar en condicions per conduir, i diversos organismes com Creu Roja, el Servei Català de Trànsit o cossos policials com els Mossos d’Esquadra alerten dels perills de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, que poden alterar la nostra percepció fins a desembocar en un accident mortal. 

    Tampoc es pot obviar que si la nostra salut no està en bones condicions, a causa d’una malaltia o una lesió, hem d’evitar posar-nos al volant, especialment si prenem una medicació que pugui alterar la nostra percepció i atenció. Per últim, els experts posen el crit al cel sobre el cansament com una de les raons principals de la sinistralitat en carretera, especialment en trajectes llargs o quan es fan de nit. 

    Per això, recomanen parar cada dues o tres hores de viatge, aprofitar per estirar les cames i canviar de postura, que afavorirà la reactivació del nostre cos i, en concret, la nostra atenció. 

    Finalment, les autoritats competents en matèria de trànsit recorden que més enllà del nostre estat com a conductors, hem de tenir el nostre vehicle i els seus dispositius de seguretat en condicions òptimes, i que no seguir aquestes recomanacions és, a més de ser perillós, un possible delicte contra la seguretat viària. 

    Publicitat

    També et pot interessar

  • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
    Telèfon: 937 275 545

    Redacció: [email protected]

    Publicitat: [email protected]

    Administració i subscripcions: [email protected]

    Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

    Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

    Certificats per:
    Amb el suport de: