Arxiu

Arriba el servei BiciUAB per potenciar l’ús de la bicicleta entre els universitaris

L’Autònoma ha posat en marxa un servei integral de la bicicleta al seu campus de Bellaterra. L’objectiu és impulsar el màxim de desplaçaments en aquest transport, tant d’arribada al campus, com per moure’s pel seu interior. Aquest dilluns, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha presentat el servei BiciUAB. L’acte ha comptat amb la presència de la rectora del centre, Margarita Arboix; el president dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó; i del director de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan M. Bigas.

El nou servei és un centre integral que ofereix tot el necessari per als usuaris de la bicicleta: lloguer, venda, reparacions, cursos, informació, assessorament, botiga…S’hi podrà llogar bicicletes en períodes mínims d’un mes, a 15 euros al mes (30 si es tracta d’una bicicleta elèctrica).
D’aquesta manera, l’Autònoma fa un pas més en la seva voluntat de potenciar el transport sostenible en els desplaçament que es produeixen per arribar al campus, i dintre d’ell.

La comunitat educativa de la UAB inclou al voltant de 40 mil persones, entre estudiants, professors i treballadors, que generen al voltant de 220 mil desplaçaments diaris. Per això, promoure transports sostenibles té un gran impacte.
«En l’actualitat, només l’1,1 per cent de la comunitat UAB utilitza la bicicleta per a desplaçar-se pel campus i volem que això canvii», va manifestar la rectora de l’Autònoma, Margarita Arboix.

Comentaris
To Top