Ciutat

El Cas Bemba torna al carrer per demanar l’absolució dels encausats

Un miler de persones, segons els organitzadors, i 500, segons la Policia Municipal, van recórrer dissabte els carrers del centre de la ciutat per demanar l’absolució dels 11 encausats per l’anomenat Cas Bemba. El judici s’havia de celebrar aquesta setmana, 14 anys després dels fets, i s’ha ajornat a ajornar fins al 2018. La marxa va comptar amb el suport de membres de l’equip de govern així com també de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant; l’alcalde de Ripollet, José María Osuna, i el diputat al Congrés per ERC Gabriel Rufián, que van encapçalar la manifestació portant la pancarta amb la què es demanava l’absolució dels 11 joves que van ser detinguts la matinada del 27 de setembre del 2003 durant la festa amb la què acomiadaven el bar Bemba. Ara els encausats s’enfronten a penes que superen els dos anys per lesions, desobediència i atemptat contra l’autoritat.

Dissabte els participants a la manifestació també van voler demanar l’assumpció de responsabilitats per part de l’exalcalde Manuel Bustos i el seu germà Paco ja que els consideren responsables de l’actuació de la Brigada d’Intervenció Ràpida de la Policia Municipal, ja desapareguda, i que va acudir al lloc perquè segons van dir havien rebut queixes per soroll. La nit va acabar amb una vintena
de ferits i 11 detinguts. Dissabte es van sentir consignes com «14 anys després nosaltres no oblidem» o «Bustos i Ayuso vosaltres sou culpables».

Comentaris
To Top