Arxiu

El govern rebutja la pujada decidida per l’Agència Catalana de l’Aigua

El consell d’Administració va aprovar la polèmica mesura amb deu vots a favor dels representants de la Generalitat i set vosts en contra dels representants del municipis.

El Govern municipal ha expressat el seu rebuig a la decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua d’augmentar l’any vinent un 11,88 per cent les tarifes vigents del servei d’abastament d’aigua “en alta” (el preu que es cobra per l’aigua a les empreses subministradores als municipis) per mitjà de la xarxa pública Ter-Llobregat. Aquest increment pot afectar la propera revisió de l’expedient tarifari de Sabadell, ja que hi haurà una pujada en el preu de la compra d’aigua a l’empresa Aigües del Ter Llobregat (ATLL), que és la que subministra a Sabadell.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, considera «injustificat aquest augment del preu de l’aigua i, per tant, serem combatius a l’hora d’intentar revertir aquesta situació». L’augment cal vincular-lo al procés de privatització d’ATLL que s’inicia l’any 2010 i culmina el 2012, quan la Generalitat de Catalunya va adjudicar la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) al consorci privat encapçalat per Acciona, amb una concessió de 50 anys.

Des d’aleshores, s’han formulat impugnacions al procediment de contractació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Tribunal Suprem i a la Comissió Europea.
Tot i que el plec de clàusules administratives de la concessió estableix la revisió tarifària cada cinc anys, el govern de la Generalitat s’havia compromès a congelar les tarifes fins a la resolució judicial. L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola ha propiciat la revisió tarifària del servei.
L’Ajuntament creu que la situació jurídica de la concessió és de debilitat, mentrestant no es resolgui el litigi per part del Suprem, previst el proper 30 de gener de 2018.

To Top