Publicitat
Diners

Arriba la tercera edició de la Fira Apropa’t a l’FP

Alumnes d’ESO, estudiants de Batxillerat i professionals de diversos oficis tenen cita del 20 al 23 de febrer a Fira Sabadell. Es tracta de la tercera edició de la Fira Apropa’t a l’FP, un esdeveniment que té per objectiu orientar acadèmicament els estudiants per triar un camí professional.

“Aquesta tercera edició és una fira ja consolidada, on es preveuen més de 4.000 visites com l’any 2018”, ha explicat el regidor d’Educació, Joan Berlanga, durant l’acte de presentació a l’Institut Castellarnau. El regidor ha volgut posar en valor “la feina transversal” que ha suposat aquesta edició, amb la col·laboració de tres regidories – Drets civils i Gènere, Educació i Treball i Empresa–, gremis i empreses de sectors diversos i centres educatius.

En el marc de la Fira també hi ha haurà l’espai “Formant professionals”, amb l’oferta formativa que l’Ajuntament de Sabadell proposa des del Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch.  Els centres tindran un espai d’stand i showroom i hi ha programes de diverses xerrades informatives per orientar els estudiants. També es comptarà, en ocasions, amb professors i ex alumnes per conèixer els diferents oficis i professions que s’ofereixen als centres educatius.

Orientació personalitzada

Durant el certamen, organitzat per l’Ajuntament, es proporcionarà informació sobre vuitanta cicles formatius, es celebraran xerrades i tallers demostratius. A més, s’oferirà orientació personalitzada. Els centres que hi participin tindran un espai d’stand i un showroom . També es comptarà, en ocasions, amb professors i ex alumnes per conèixer els diferents oficis i professions que s’ofereixen als centres educatius.

S’hi inclou novament un espai per conèixer les necessitats del món empresarial. Representants de gremis, associacions professionals i empreses col·laborades amb la borsa de treball de l’Ajuntament s’hi donaran cita per exposar els perfils professionals que busquen. “És necessari que els estudiants coneixin el món laboral i volem apropar una realitat que els ajudi a triar”, ha destacat Eduard Navarro,

Un dels principals problemes presents a la ciutat és l’abandonament escolar. “A Sabadell, la mitjana és un 20% dels joves entre els 16 i els 20 anys”, exposa Berlanga. “Un element clau per evitar-ho és l’orientació, un dels grans objectius d’aquesta fira”, assegura. Xavier Teixidor, director de l’Institut Castellarnau, apunta que “és una oportunitat per donar prestigi i impulsar la formació professional”.

Publicitat
Comentaris
To Top