Publicitat
Vallès

Adif accelerarà la millora dels passos a nivell a Montcada

Pas a nivell del carrer de Bogatell de Montcada I Reixac / Google

Adif i l’ajuntament de Montcada i Reixac es van reunir aquest dilluns. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries va comunicar que tramitarà un expedient d’urgència per a la millora dels dos passos a nivell ubicats al carrer de Bogatell i al carrer de Pasqual. Així mateix, Adif també ho farà per la remodelació de les tanques de tot el recorregut de la R2 i alguns trams de la R3 i R4.

Aquesta reunió s’ha produït després que l’Ajuntament denunciés la situació, i demanés una reunió amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la presidenta d’Adif, Isabel Pardo, per solucionar el retard en l’execució d’aquests dos projectes, que s’havien de fer fins que comencessin les obres del soterrament de la R2, previst l’any 2020.

A la reunió van assistir l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos; el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez; la directora d’Urbanisme, Marta Bunyesch. Per part d’Adif van assistir el director general de Conservació i Manteniment, Ángel Contreras, i el gerent d’Àrea d’Infraestructures Nord Est, Salvador Angosto.

Sánchez va assegurar que són dues obres que “havien de començar fa molts mesos” , i espera que Adif compleixi amb la seva paraula. Pel seu cantó, l’alcaldessa de Montcada va manifestar què, “tot i aquesta celeritat anunciada per Adif, continuem amb un greu problema de seguretat a dos passos a nivell anacrònics i obsolets”.

Millor opció

Des d’Adif s’espera avançar “al màxim” els dos projectes i reduir els terminis. Els dos representants van explicar que la sol·licitud de l’expedient d’urgència era la “millor opció”, donat que la petició municipal de emergència que va demanar l’Ajuntament el passat 13 de gener no seria aprovada pel Ministeri de Foment, ja que s’han de complir “requisits molt específics”.

Adif també va informar que aquesta setmana s’han començat a fer actuacions a les tanques dels punts considerats més crítics del recorregut de la R2, R3 i R4. Això servirà de solució momentània fins que es faci l’actuació definitiva a l’estiu.

Publicitat
Comentaris
To Top