Publicitat
Ciutat

Inaugurada l’exposició dels 65 anys del barri de Nostra Llar

Els veïns inauguren una exposició sobre la història del barri

L'exposició dels 65 anys del barri de Nostra Llar / LLUÍS FRANCO

El barri de Nostra Llar compleix 65 anys. Aquest dijous al vespre l’Associació de Veïns de Nostra Llar ha inaugurat una exposició al poliesportiu del barri que recorda com es va construir la zona, fundada per a acollir les famílies que treballaven a l’empresa Artèxtil de l’empresari Garcia-Planas. De fet, va ser aquest empresari del tèxtil sabadellenc qui va decidir construir cases per als seus treballadors. Aquesta decisió, segons que ha explicat l’historiador Josep Maria Benaul, va estar propiciada en part per la manca d’habitatge per a la classe treballadora, però també “perquè d’aquesta manera fidelitzava els seus treballadors amb l’empresa que havia creat”. Amb el temps, molts d’aquests llogaters van acabar convertint-se en propietaris.

L’exposició de fotografies, algunes inèdites, també fa un repàs al rol que ha tingut la indústria tèxtil a la nostra ciutat, on ha estat present durant 150 anys i va ser el motor principal en el desenvolupament econòmic i social de Sabadell. La mostra també vol ser una reflexió del per què cal un museu tèxtil a la ciutat. Per això, la part lateral de la mostra ha estat assesorada pels Amics i Professionals del Tèxtil, que reivindiquen l’equipament. Una proposta presentada en el procés participatiu pels pressupostos de l’Ajuntament, el Construint Ciutat, i que va resultar guanyadora el 2017.

Des de l’Associació de Veïns de Nostra Llar s’ha posat èmfasi en l’espai on s’estava fent la inauguració, i han recordat que el Poliesportiu Nostra Llar passarà a ser de titularitat municipal. El poliesportiu és un espai molt estimat pels veïns, actua com a punt de trobada i també s’hi celebren la majoria d’activitats del barri.

Fins al 24 de febrer al poliesportiu del barri

L’exposició es pot visitar al poliesportiu fins al 24 de febrer. La mostra també compta amb la col·laboració del col·legi Salesians i la mateixa entitat veïnal. Pel que fa a l’escola, es dona la circunstància que dies enrere, l’equip de professors havia decidit treballar, a les aules, la història del barri. A la mostra també s’hi pot veure el treball d’aquests alumnes.

A l’acte d’inauguració hi han estat presents el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Juli Fernàndez; el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero i la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. Després dels parlaments s’ha pogut veure uns breus documentals sobre la posada de la primera pedra del barri l’any 1953. Aquest material filmogràfic l’ha cedit per l’ocasió el periodista Plàcid Garcia-Planas.

Publicitat
Comentaris
To Top