Diners

El Sabadell tancarà oficines de forma gradual els propers anys

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la roda de premsa d'aquest 1 de febrer del 2019 / ACN
Josep Oliu en una imatge d'arxiu / ACN

El Banc Sabadell anirà tancant oficines de forma gradual durant els propers anys. En una trobada amb periodistes a Alacant, el president de l’entitat, Josep Oliu, ha explicat que es tracta d'”anar augmentant el contacte del banc amb el client, en part a través de l’oficina, en part a través dels mitjans digitals, sobretot el telèfon”. Oliu considera que amb el temps es necessitaran menys oficines perquè moltes operacions es faran digitalment.

De moment no hi ha xifres exactes perquè “és un tema progressiu, anirem fent any rere any”, ha dit Oliu. El màxim responsable de l’entitat bancària ha assegurat que actualment la proximitat ja no es dona tenint una oficina a cada cantonada sinó tenint unes espais on poder atendre els clients d’una manera determinada, també a través del telèfon.

Oliu també s’ha referit al Brexit. Ha dit que “ens ha passat el mal de cap” i, tot i no estar contents, ha celebrat que el banc ja hagi fet la seva migració, la qual cosa li permet “afrontar el futur havent passat el risc amb cost”.

Reelecció

El Sabadell ha convocat la seva Junta General Ordinària d’Accionistes demà a Alacant, en la qual se sotmetrà a votació la reelecció de Josep Oliu, David Vegara i María José García Beato com a consellers executius. L’exsecretari d’Estat d’Economia David Vegara va ser designat responsable de riscos del Banc Sabadell el passat 1 de febrer. Oliu, president de l’entitat, renovarà com a conseller executiu en aquesta junta.

També està previst que es reelegeixi com a consellers independents a José Javier Echenique, Autora Catà, José Ramón Martínez Sufrategui. A Alacant Oliu s’ha compromès a continuar almenys quatre anys més al capdavant del banc.

Dividend de 0,03 euros

A l’ordre del dia de la junta, que també inclou la proposta d’aplicació del dividend de 0,03 euros per acció corresponent a l’any passat. El passat 1 de febrer, coincidint amb la presentació dels resultats de 2018, aquest banc ja va anunciar que, a més del dividend de 0,02 euros per títol pagat a compte de els guanys de 2018, distribuiria un dividend complementari de 0,01 euros bruts per acció, que s’abonarà a partir del 5 de abril. Oliu lamenta que “el banc està subvalorat” i assegura que el Sabadell val més; ara està valorat en 5.000 milions d’euros.

El Banc Sabadell va guanyar 328.100.000 d’euros el 2018, un 54,2% menys que el 2017 , condicionat pels problemes de la migració tecnològica de la seva filial britànica TSB i en haver assumit també costos extraordinaris per culminar la neteja del seu balanç.

Durant la junta de demà també se sotmetrà a votació la política de remuneracions dels consellers fins 2021 i l’informe anual de remuneracions dels consellers de 2018, entre d’altres assumptes.

Ampliarem la informació en els propers minuts

Comentaris
To Top