Oci i cultura

Primers noms del Fresc Festival 2019: Gerard Quintana, Mishima, L’Últim Indi i Pau Roca

Gerard Quintana, Mishima, L’Últim Indi i Pau Roca, entre els artistes confirmats

El cantant Gerard Quintana, en una imatge promocional / CEDIDA

El Fresc Festival 2019 -la tercera edició de l’esdeveniment que omple de música i teatre l’estiu de Sabadell– ha anunciat les dates i els primers noms confirmats de la seva programació. Se celebrarà del 26 de juny al 22 de juliol als Jardinets de l’Espai Cultura Sabadell, on es podran veure gairebé una trentena d’espectacles de música, teatre, familiars i paraula, una disciplina que enguany incorporaran com a novetat i que consistirà en sessions de poesia, lectures dramatitzades i contes per a adults.

Entre els noms ja confirmats que passaran per Sabadell per oferir les seves propostes artístiques a la fresca hi ha Gerard Quintana, Mishima, L’Últim Indi i Eva Fernández, en l’apartat musical; Les coses excepcionals, amb Pau Roca, en l’àmbit teatral, o The Pinker Tones per al públic familiar. La resta de la programació es donarà a conèixer la primera setmana d’abril.

Les entrades, a partir del 15 d’abril

Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda el 15 d’abril tant a través de la plataforma Codetickets.com com, presencialment, a la taquilla de l’Espai Cultura Sabadell (c. d’En Font 25). A més, s’instal·larà una taquilla efímera al Jardí de l’Espai Cultura durant el dia de Sant Jordi, aprofitant que el recinte és el centre neuràlgic de la Diada a Sabadell.

Una altra de les novetats d’aquesta edició -implementada, apunten els organitzadors, a petició del públic- són els abonaments per assistir a més d’una funció. Si es compren les entrades per a tres espectacles, es tindrà un 10% de descompte; per a quatre, un 15%, i per a cinc o més, un 20%. Aquest any, a més, les funcions no començaran a les 22h sinó a les 21.30h. El Fresc Festival Sabadell 2019 l’organitzen, com els anys anteriors, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joventuts Musicals de Sabadell i UiU Promotors, amb el BBVA CX com a partner principal.

Primeres espases de la música en català

El 27 de juny, el cantautor i ex líder del grup Sopa de Cabra Gerard Quintana presentarà al Fresc el seu espectacle Intocables, un recorregut per cançons prohibides, perseguides, censurades i odiades però que, a la vegada, mai han estat oblidades. Quintana visitarà Sabadell també la setmana vinent -presentarà a La Llar del Llibre el 9 d’abril el seu llibre Entre el cel i la terra-, i serà un dels primers espectacles de la programació.

Un altre nom en majúscules de l’escena musical catalana és el dels Mishima, que tancaran la programació del Fresc Festival 2019 el 22 de juliol. La formació de David Caraben va visitar Sabadell l’any passat -eren un dels caps de cartell a l’Embassa’t 2018– i aquest estiu portaran els temes del seu darrer disc, Ara i res.

També passarà pel Fresc -el 16 de juliol- la gira de presentació de L’Últim Indi, el nou projecte musical que ha engegat Eduard Costa després de deixar Els Amics de les Arts. Manté l’essència pop però la barreja amb ritmes ancestrals, atmosferics i lluminosos.

Una altra de les grans cites del Fresc Festival tindrà lloc el 15 de juliol, quan actuarà Eva Fernández, una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Presentarà el seu primer disc, Yo pregunto.

En clau teatral, el Fresc inclourà la representació de Les coses excepcionals el 7 de juliol, un monòleg de Duncan Macmillan protagonitzat per l’actor Pau Roca que parla de les coses veritablement importants a la vida. Per al públic familiar, també passaran pel Fresc -el 21 de juliol- The Pinker Tones, la formació barcelonina de música electrònica que s’ha fet un forat important en aquest segment de públic gràcies a la publicació del llibre-disc Rolf & Flor, acompanyat d’un espectacle per a totes les edats.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top