Ciutat

La Romeria de la Fuensanta torna a ser una demostració de devoció i sentiment religiós

La Verge de la Fuensanta porta en braços dins la parròquia del Sagrat Cor de Ca n'Oriac /LLUÍS FRANCO

Un any més, i ja en fa 67 , la Verge de la Fuensanta va sortir en romeria des de la Parròquia del Sagrat Cor de Ca n’Oriac fins a l’Església de Sant Julià d’Altura acompanyada d’una multitud de veïns i veïnes que li professen una gran devoció. La Romeria de la Verge de la Fuensanta, es va celebrar aquest cap de setmana de l’1 i 2 de juny, organitzada per la Hermandad Cultural de la Virgen de la Fuensanta.

Les festes van començar el dissabte 1 de juny a 12 h amb un gran repicar de campanes a la Parròquia del Sagrat Cor de Ca n’Oriac. A la tarda hi va haver una gran mascletada i seguidament la processó cap a Sant Julià d’Altura per traslladar la imatge de la Verge de la Fuensanta, on es va arribar cap a les 21.30 i va tenir lloc l’Ofrena Floral. Seguidament els participants van poder degustar coca amb moscatell.

L’endemà, diumenge 2 de junt se celebren els actes més destacats d’aquesta festa religiosa que compta amb més de 30 anys d’història a la nostra ciutat. De bon matí, els organitzadors de la festa van començar a preparar les tradicionals migas i a les 10 es va celebrar la Cursa de la Fuensanta, que enguany arribava a la seva onzena edició. Al llarg del matí es van anar fent jocs infantils i altres entreteniments com l’actuació dels Cors del Centre Regional de Múrcia i la Coral Trèvol.

Missa huertana a Sant Julià d’Altura / LLUÍS FRANCO

La Missa i la caminada amb la Verge

Cap al migdia es va celebrar la tradicional  Missa  Huertana cantada pels Cors del Centre Regional de Múrcia a Sabadell. Capa a les 19 h la Verge de la Fuensanta és traslladada de nou a la Parròquia del Sagrat Cor, i novament es va formar una gran gentada per acompanyar-la a peu a través de l’avinguda de Matadepera i fins a la parròquia.

La passejada fins a la Parròquia del Sagrat Cor va ser una nova mostra de devoció cap aquesta Verge murciana, que finalment hi va arribar prop de les deu de la nit. Un cop allà es va enlairar un castell de focs. Malauradament la festa va quedar una mica deslluïda per què un dels petards va impactar contra un dels arbres de davant de l’edifici de l’església i es va encendre com una teia. Aquesta és però una altra història que us hem explicat, en el seu moment, en el nostre diari.

El castell de focs rep la Verge de la Fuensanta a la seva parròquia / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top