Ciutat

El bloc afectat per la pluja a Ca n’Oriac no pateix danys estructurals

El bloc de Ca n’Oriac afectat per la tempesta no pateix danys estructurals

Veïns a l'immoble afectat, aquest dimecres al matí / LLUÍS FRANCO

L’arquitecte municipal descarta que l’immoble afectat aquesta passada matinada pel temporal de pluja al barri de Ca n’Oriac de Sabadell tingui l’estructura danyada. Així ho ha determinat després de visitar l’edifici, situat al número 1-3 del carrer Peñalara, on l’aparició d’unes esquerdes ha fet desallotjar una vintena de persones que vivien en els vuit habitatges del bloc. La Policia Municipal l’ha acabat precintant.

Aquest matí, l’arquitecte municipal s’ha desplaçat al lloc i ha analitzat les esquerdes. A partir de la inspecció, ha determinat que els danys no són estructurals, i que per tant l’immoble és segur. No obstant això, l’estat en què han quedat els habitatges ha comportat que no s’hi pugui accedir, de manera que els veïns hauran d’esperar com a mínim dos dies per poder tornar a casa seva.

Els fets han passat cap a la 1.45 h, i dels 19 veïns desallotjats, 13 han passat la nit a casa de familiars, mentre que 4 ho han fet al centre d’emergències de l’Ajuntament. Dues persones més, una dona gran acabada d’operar i la seva filla, han estat traslladades a l’Hospital Parc Taulí. Es tracta d’un dels efectes més vistosos del temporal d’aquesta passada matinada, que a Sabadell ha provocat que s’hagin fet una cinquantena de serveis vinculats amb els efectes de la pluja. Fins a les 6 h, el telèfon d’emergències 112 havia rebut 71 trucades, mentre que des de tot el Vallès Occidental se n’han fet 273, sent la segona comarca que més n’ha fet, després del Baix Camp.

El bloc de pisos afectat / ALBERT SEGURA

En total, els Bombers han rebut 53 avisos procedents de Sabadell, la majoria d’ells per acumulació d’aigua a patis o terrats, i que es filtrava pels pisos superiors d’algun edifici. El pic ha estat poc després de la mitjanit, quan també s’han registrat tres serveis per cotxes atrapats per l’aigua. Concretament, a les 00.04 h s’ha hagut d’atendre un vehicle atrapat al primer pont de la Gran Via, i a les 00.13 h s’ha fet al mateix al pont que creua amb la carretera de Caldes. Poc després, a les 00.15 h, s’ha hagut d’atendre un altre vehicle, aquest cop a la Rambla d’Ibèria.

Concretament, els ponts de la Gran Via afectats han estat els números 1, 2, 4, 5 i 7, que ja s’han pogut reobrir. Les inundacions han afectat l’avinguda Can Bordoll, la Rambla d’Ibèria i el carrer Francesc Trabal, i un elevat nombre de semàfors i enllumenat públic s’ha vist afectat, com els conjunts de l’avinguda Concòrdia o els fanals dels carrers Ferran Casablancas o Sant Pau, al Centre. A més, ha caigut un arbre a la carretera de Castellar.

D’altra banda, un camió grua està tornant a lloc els contenidors desplaçats per l’aigua i el vent. També s’estan retirant elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. La pluja també ha desplaçat algunes tapes de clavegueram.

Afectacions als FGC

A banda, el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) no circula entre les estacions de Sant Quirze del Vallès i Can Feu – Gràcia de Sabadell. L’acumulació d’aigua obliga a fer el tram amb un servei substitutori en autocar per carretera. Pel que fa a transports, Rodalies adverteix que està patint retards generalitzats a totes les línies a causa del temporal.

Pel que fa al fluid elèctric, hi ha zones del centre de Sabadell on la pluja ha provocat talls de llum, si bé arreu del país han estat molts els municipis que s’han vist afectats pel temporal, amb prop de 30.000 usuaris sense servei a primera hora d’aquest dimecres. Al Vallès Occidental el municipi més afectat és Matadepera, on 719 usuaris s’han quedat sense electricitat aquesta matinada.

Tot plegat són els efectes de la pluja que afecta el país des de dimarts, i on el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís en què s’alerta d’intensitat de precipitació. La previsió era que entre el vespre de dimarts i la matinada s’intensifiqués, especialment al litoral i prelitoral, motiu pel qual es va parar molta atenció en els cursos fluvials com és el cas del riu Ripoll, on les passeres ja van quedar tancades al pas dilluns a la tarda.

El riu Ripoll al seu pas per Sabadell, aquest dimecres al matí. / LLUÍS FRANCO

En aquest sentit, el càlcul implicava una acumulació de més de 100 mm en tan sols 24 hores, una xifra que es podria duplicar fins a 200 en alguns punts, i amb la possibilitat que l’aigua vingués acompanyada de tempestes, com ha passat a Sabadell.

Desallotjat un bloc de pisos a Ca n’Oriac afectat per la pluja

Comentaris
To Top