Ciutat

Desallotjat un bloc de pisos a Ca n’Oriac afectat per la pluja

Un bloc de pisos desallotjat a Ca n’Oriac, tall als FGC i inundacions en diversos carrers de la ciutat, entre les principals afectacions

El bloc de pisos afectat / ALBERT SEGURA

Una vintena de veïns de Ca n’Oriac de Sabadell s’han vist obligats a ser desallotjats de casa seva pels efectes del temporal d’aquesta passada nit. Segons informa Protecció Civil, unes esquerdes aparegudes pels efectes de l’aigua han fet que de matinada hagin hagut de sortir de casa seva i l’immoble ha quedat precintat.

Els fets han passat pels volts de la 1.45 h i ha afectat el número 1-3 del carrer Peñalara. La Policia Municipal ha acordonat l’immoble per evitar que ningú hi entri o surti mentre s’avaluen els danys que pot haver patit l’edifici. Dels 19 veïns desallotjats, 13 han passat la nit a casa de familiars, mentre que 4 ho han fet al centre d’emergències de l’Ajuntament. Dues persones més, una dona gran recent operada i la seva filla, han estat traslladades a l’Hospital Parc Taulí. Al llarg del dia d’avui, l’arquitecte municipal avaluarà els danys que ha patit l’edifici.

A Sabadell s’han fet una cinquantena de serveis vinculats amb els efectes de la pluja. Fins a les 6.00 h, el telèfon d’emergències 112 havia rebut 71 trucades, mentre que des de tot el Vallès Occidental se n’han fet 273, sent la segona comarca que més n’ha fet, després del Baix Camp.

Veïns a l’immoble afectat, aquest dimecres al matí. / LLUÍS FRANCO

En total, els Bombers han rebut 53 avisos procedents de Sabadell, la majoria d’ells per acumulació d’aigua a patis o terrats, i que es filtrava pels pisos superiors d’algun edifici. El pic ha estat poc després de la mitjanit, quan també s’han registrat tres serveis per cotxes atrapats per l’aigua. Concretament, a les 00.04 h s’ha hagut d’atendre un vehicle atrapat al primer pont de la Gran Via, i a les 00.13 h s’ha fet al mateix al pont que creua amb la carretera de Caldes. Poc després, a les 00.15 h, s’ha hagut d’atendre un altre vehicle, aquest cop a la Rambla d’Ibèria.

Concretament, els ponts de la Gran Via afectats han estat els números 1, 2, 4, 5 i 7, que ja s’han pogut reobrir. Les inundacions han afectat l’avinguda Can Bordoll, la Rambla d’Ibèria i el carrer Francesc Trabal, i un elevat nombre de semàfors i enllumenat públic s’ha vist afectat, com els conjunts de l’avinguda Concòrida o els fanals dels carrers Ferran Casablancas o Sant Pau, al centre. A més, ha caigut un arbre a la carretera de Castellar.

D’altra banda, un camió grua està tornat a lloc els contenidors desplaçats per l’aigua i el vent. També s’estan retirant elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. La pluja també ha desplaçat algunes tapes de clavegueram.

Afectacions als FGC

A banda, el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) no circula entre les estacions de Sant Quirze del Vallès i Can Feu – Gràcia de Sabadell. L’acumulació d’aigua obliga a fer el tram amb un servei substitutori en autocar per carretera. Pel que fa a transports, Rodalies adverteix que està patint retards generalitzats a totes les línies a causa del temporal.

Pel que fa al fluid elèctric, hi ha zones del centre de Sabadell on la pluja ha provocat talls de llum, si bé arreu del país són molts els municipis que s’han vist afectats pel temporal, amb prop de 30.000 usuaris sense servei. Al Vallès Occidental el municipi més afectat és Matadepera, on 719 usuaris s’han quedat sense electricitat aquesta matinada.

Tot plegat són els efectes de la pluja que afecta el país des de dimarts, i on el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís en què s’alerta d’intensitat de precipitació. La previsió era que entre el vespre de dimarts i la matinada s’intensifiqués, especialment al litoral i prelitoral, avançant des del sud cap al nord-est, si bé també podrà arribar a zones interiors.

El riu Ripoll al seu pas per Sabadell, aquest dimecres al matí. / LLUÍS FRANCO

En aquest sentit, el càlcul passava per una acumulació de més de 100 mm en tan sols 24 hores, una xifra que es podria duplicar fins a 200 en alguns punts, i amb la possibilitat que l’aigua vingués acompanyada de tempestes, com ha passat a Sabadell.

La possibilitat de pluja s’allargarà fins aquest dimecres al migdia, quan s’espera que a poc a poc el front es retiri.

El temps: pluges intenses

Comentaris
To Top