Publicitat
SANT CUGAT

Alerta Solidària es querella contra 8 policies per maltractaments a un detingut de Sant Cugat el 18-O

El jove de Sant Cugat, detingut per la Policia Nacional el 18 d'octubre / ACN

Alerta Solidària ha anunciat aquest dimarts que ha presentat una querella contra els vuit policies que van participar en la detenció d'un jove de 16 anys veí de Sant Cugat del Vallès. Els fets van tenir lloc el passat 18 d'octubre, jornada en què es va convocar una vaga general a Catalunya, concretament a la protesta que va tenir lloc a la Via Laietana de Barcelona.

La querella s'ha interposat per un delicte contra les garanties constitucionals, un de lesions lleus, un contra la integritat moral, i un de tortures. En un escrit del noi i que han llegit familiars en roda de premsa a Sant Cugat, s'ha explicat que els policies se li van tirar a sobre quan estava intentant guardar un paquet de mocadors de paper en una motxilla, moment en què el van insultar i agredir.

Publicitat

Per això, Alerta Solidària considera que durant el procés de detenció del jove es va produir una "vulneració de drets directa i flagrant" per part dels agents de la Policia Nacional que van actuar en la detenció i posterior pas per comissaria. És per aquest motiu que el col·lectiu ha interposat la demanda per un delicte contra les garanties constitucionals, un de lesions lleus, un contra la integritat i un tortures contra els vuit agents participants.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top