Publicitat
Ciutat

Farrés estudia no donar un cop de persiana al Mercat de Campoamor

Un dels moments de l'assemblea / CEDIDA

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, està “estudiant opcions” per no tancar el Mercat de Campoamor el proper 31 de març. Així ho va fer saber a l’assemblea veïnal que va tenir lloc ahir diumenge i que va aplegar 149 veïns que volien posicionar-se sobre el futur del mercat.

L’Associació del Poble del Sud va celebrar ahir diumenge un referèndum popular a l’assemblea per derivar el resultat a l’Ajuntament. El veïnat que hi va assistir decidia així si apostava per l’enderroc de l’equipament i la construcció d’un auditori i pisos de lloguer social –tal com proposa el PSC– o la moció per paralitzar el tancament del dia 31 de març. El resultat ha estat 0 vots a favor de l’enderroc i 149 vots en contra. Per unanimitat dels votants, portaran la moció al ple del gener.

Els assistents de la reunió veïnal / CEDIDA

L’alcaldessa va assistir, per sorpresa dels organitzadors, acompanyada de la regidora de districte, Mar Molina. Tot i que van escoltar els arguments dels assistents, van insistir en el declivi d’alguns mercats municipals de Sabadell, com ara el dels Merinals. “Tenim un problema greu amb aquest equipament perquè els comerciants han anat marxant”, justificava Farrés.

D’altra banda, Giménez ha retret que les associacions de veïns de la zona no s’hi han adherit. “No estem en contra d’aquestes entitats, però no compartim la posició que han pres sense consultar-ho amb el veïnat”, exposa Ramón Giménez, president de l’associació. L’associació que lidera es va erigir davant l’anunci del tancament del mercat i s’està mobilitzant per oposar-s’hi. Les històriques associacions veïnals de Campoamor i Espronceda, però, també al·leguen que l’equipament no funcionava des de feia temps.

Novetats a la zona

L’Ajuntament de Sabadell avança que a la zona on es troba el camp de futbol de terra es vol fer una plaça i un parc urbà per dotar de pulmó verd el sud.

Aquest és un dels emplaçaments on tant alguns grups de l’oposició com la mateixa plataforma veïnal demanaven que s’hi construïssin els pisos de lloguer social previstos pel govern.

Campoamor porta el seu mercat al ple

Publicitat
Comentaris
To Top