Ciutat

Campoamor porta el seu mercat al ple

L'estat actual del Mercat de Campoamor / Sofía Acuña

La Plataforma del Sud continua insistint en l’impuls del Mercat de Campoamor i portarà el seu ‘no’ al tancament en forma de moció al ple municipal del gener. En concret, la moció s’oposa al cop de persiana de l’equipament, previst pel pròxim 31 de març del 2020. Però també proposa una taula de treball entre grups municipals, veïns i comerciants per repensar i reformar el mercat i demana que, durant aquest procés, es permeti l’entrada de nous paradistes al mercat.

La plataforma és l’entitat que ha encapçalat la reivindicació contra el tancament del mercat i representa veïns de Campoamor, Espronceda, Les Termes i la Creu de Barberà. Ramón Giménez, portaveu de la plataforma, explica que són els mateixos veïns els que han decidit que el mercat traspassi les fronteres del barri. Amb la moció, no només es busca impulsar el comerç de proximitat, sinó també fer un toc d’atenció a l’Ajuntament. “No es pot decidir temes transcendentals pel barri sense consultar-ho als habitants”, llança Giménez.

L’associació de veïns de Campoamor, però, sí que dona suport al projecte del PSC. “Els pisos de lloguer social són un encert per mantenir el jovent al barri”, aposta el seu president, Diego Granero.

Una de les pancartes reivindicatives que hi ha al barri / Lluís Franco

A banda de la moció, una cinquantena de residents del sud han encartellat la zona amb missatges reivindicatius i pancartes que s’oposen al tancament.

A l’espera de suport polític

L’oposició, tot i que amb matisos, coincideix amb el veïnat: Campoamor necessita el mercat, però revitalitzat. El quadripartit ja es va posicionar durant el mandat anterior amb el seu projecte, que incloïa als pressupostos de l’Ajuntament una partida de 2,1 milions d’euros per a les obres de remodelació i transformació de l’equipament. La meitat d’aquesta inversió provenia de la subvenció europea FEDER (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral).

Per ERC, el mercat ha de ser un espai central a la zona sud per millorar la cohesió social i generar oportunitats urbanístiques i pel comerç de proximitat. Així ho considera el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, que tem que es converteixi en un “magatzem”. Pel que fa als pisos de lloguer social per jovent, els republicans afirmen que “no és incompatible” amb mantenir el mercat.

La Crida per Sabadell coincideix amb esquerra, però discrepa amb la necessitat de construir més habitatge. “Campoamor té una forta densitat de població i molts pisos buits”, justifica la portaveu. del partit,  Nani Valero. La formació anticapitalista hi veu un altre però, i és que a banda de la dimensió del projecte, caldria requalificar el terreny, actualment d’ús comercial.

Ciutadans confia en que tot és possible. “Què passa amb el camp de futbol del costat del mercat?”, es pregunta Adrián Hernández, que veu aquest terreny com una oportunitat per crear una zona verda, l’aposta cultural del PSC i pisos pel jovent. Pel grup taronja, “si el mercat no ha funcionat és perquè Bustos el va deixar morir”.

La formació de Lourdes Ciuró, Junts per Sabadell, manté una postura similar a la de Cs tot i que no veu viable el projecte d’un espai d’arts escèniques. “Creiem en la combinació d’habitatge social i la permanència del mercat per dinamitzar l’entorn i que sigui un espai d’ús veïnal”, aposta Ciuró.

Comentaris
To Top