Diners

B2Brouter estén el seu programa de facturació electrònica arreu del món

El portal sabadellenc, que ha facturat 1,5 milions d’euros el 2019, ja és present a Bèlgica, Suècia, Anglaterra, Alemanya i Itàlia

Oriol Bausà, a la seu de B2Brouter a Sabadell / LLUÍS FRANCO

De Sabadell al món. B2Brouter, el portal de referència de facturació electrònica amb seu a Sabadell, ha iniciat el seu procés d’expansió internacional. L’empresa ja té filials –amb country managers– a Bèlgica, Suècia, Anglaterra, Alemanya i Itàlia i està prevista l’entrada a França, Croàcia, Irlanda, Polònia, Austràlia, Nova Zelanda i el Sud-est Asiàtic.

Si més no, el model de negoci de la companyia creada per Oriol Bausà és únic al món. No hi ha cap altre portal de facturació electrònica gratuït i universal. Aquest és el motiu del seu creixement exponencial des del 2015, quan va entrar en vigor l’obligatorietat de la facturació electrònica amb les administracions públiques.

B2Brouter ha tancat el 2019 amb una facturació d’1,5 milions d’euros. Però gràcies al seu nou enfocament d’expansió internacional, el web, que està traduït en 10 idiomes, no té límits en un mercat que està madurant. “Hem estat fent el sofregit i ara ens trobem que tenim un bon producte, molt robust, preparat i ben connectat”, ha assenyalat Bausà.

B2Brouter compta amb ja amb 85.000 empreses connectades i que ho fan servir de forma regular. Gran part dels usuaris són pimes, però també hi ha grans companyies com Inditex. El pes internacional, abans de l’expansió, era d’un 5%, i per això el potencial de creixement és elevat.

Com funciona?

Qualsevol empresa es pot donar d’alta al portal de B2Brouter per enviar factures electròniques tant a les administracions públiques –com obliga la llei– com a altres empreses. Aquest tràmit és gratuït i universal. “Això és molt trencador”, subratlla Bausà, que argumenta el motiu: “Entenia que hi havia empreses que no tindrien cap opció de fer factures electròniques”.

Si després necessiten més funcionalitats addicionals com preservar les factures en línia durant més temps, rebre factures o, fins i tot, integrar el programa amb el seu sistema de gestió ERP han de contractar un servei prèmium. De vegades poden passar fins a dos anys fins que un usuari es decideix a utilitzar aquest pla més complet. “Els facilites una eina per ajudar-los a créixer i això genera un vincle per seguir confiant en tu”, afirma.

En el sector des del 1992

Bausà està dins del sector des del 1992, muntava xarxes EDI i venia correu electrònic per connectar-se a Internet. L’any 2003 va muntar l’empresa Invinet Sistemes com a consultora, amb la qual es va convertir en un expert en l’estandardització dels models de documents internacionals. Viatjant per tot Europa va sembrar la llavor de l’èxit actual de B2Brouter.

Comentaris
To Top