OBITUARIS

Antonia Roldán, una salesiana amant del Barça

Antonia Roldán fent treballs manuals /CEDIDA

L'Antonia Roldán ha mort aquests dies amb 92 anys, dins la comunitat religiosa de les Salesianes. Va arribar a Catalunya de molt petita, procedent de Ciudad Real, i va estudiar al Col·legi Maria Auxiliadora del carrer de Sepúlveda de Barcelona.

Feia catorze anys que formava part d'aquesta congregació salesiana del barri de Nostra Llar. La Montserrat Domènech, responsable de la comunitat, la defineix com una persona afable de bon caràcter, i incapaç de veure la malícia en la gent. Dins la comunitat, l'Antonia Roldán tenia cura de la gent gran, ajudava a la cuina, cosia. "Fins ben gran encara feia el sopar de totes nosaltres".

Quan l'edat i la salut li van impedir seguir desenvolupant totes aquestes tasques, va seguir cosint."Feia ganxet, cosia tapissos i tenia molta gràcia, després els regalava". Li agradava el futbol, "el seu Barça sobretot". No es perdia ni un partit.

Juntament amb una altra germana, de la mateixa edat, intercanviaven comentaris sobre els seus esports favorits. L'altra germana era molt aficionada al Tenis i sobretot al Nadal. "Es preguntaven entre elles: i el Barça que ha fet?...i el Nadal, ha tornat a guanyar?". Domènech recorda com gaudia participant del Quinto que celebraven les germanes salesianes per Nadal, de la Festa de la Marededéu de la Salut. "Se sentia plenament catalana. Malgrat no poder caminar, va seguir anant a missa fins al dia del confinament.

L'Antonia Roldán ha estat una ànima bona que ha sabut donar el millor de si mateixa i rebre amb agraïment allò que li ha estat donat amb generositat.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top