Publicitat
SANT CUGAT

El General de Catalunya desinfecta la instal·lació amb infrarojos i un sistema per purificar l’aire per fotocatàlisi

L'Hospital General de Catalunya / ACN

L’Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat del Vallès, ha incorporat diverses novetats tecnològiques en l’àmbit de la neteja i la desinfecció per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En concret, ha adquirit un sistema per purificar l’aire mitjançant la fotocatàlisi i ha començat a usar rajos infrarojos i ultraviolats sobre determinats espais i superfícies.

Alhora, ha fet micronebulitzacions de peròxid d’hidrogen en algunes àrees. Aquestes innovacions se sumen als estrictes protocols de neteja marcats pel Govern i que el centre també ha seguit des de l’inici de la pandèmia. A més, en la darrera setmana, l’hospital s’ha sotmès a una auditoria per obtenir la certificació Applus+ de protocols d’higienització i control.

Els estrictes procediments de neteja i desinfecció que s’apliquen obliguen a mantenir tancats els espais durant una hora, ventilant les diferents zones amb sis renovacions d’aire net per hora. Posteriorment, es duu a terme una descontaminació per aerosolització d’un desinfectant, hipoclorit sòdic al 5%, que actua sobre totes les superfícies, sostre i sòls. Finalment, una brigada procedeix a netejar l’espai amb aquest mateix desinfectant.

Publicitat

A les UCIs i els quiròfans, la neteja inclou tres desinfeccions. Primer es fa una fumigació d’hipoclorit sòdic, seguida d’una primera neteja al cap d’una hora. 24 hores després es fa una segona neteja i, addicionalment, també es realitzen desinfeccions amb una tecnologia que permet la micronebulització d’una solució específica.

El sistema permet eliminar un ampli espectre de bacteris, espores, fongs, i virus. A més, també es pot modular la intensitat del tractament de desinfecció d’acord amb les necessitats reals. Funciona a temperatura ambient i no deixa humitat residual.

Pel que fa als espais comuns com sales d’espera, passadissos, zones d’accessos a consultes, consultes, lavabos i en àrees de radiodiagnòstic, els serveis de neteja del centre actuen diverses vegades al dia fent el mateix procediment de neteja i desinfecció.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top