Ciutat

Torna el mosquit tigre: com el podem esquivar?

Mosquit tigre / Centers for Disease Control and Prevention

La calor propicia que el mosquit tigre torni a fer acte de presència a casa nostra, amb les seves picades molestes i irritants. Amb els primers casos detectats, l’Ajuntament de Sabadell demana la col·laboració ciutadana amb una sèrie de recomanacions relacionades amb el control d’aquest insecte, un potencial transmissor de malalties com el dengue, la chikungunya o el zika.

Aquestes són les mesures per evitar que s’escampin per casa nostra:

  • La més eficaç és buidar o netejar els espais on es produeixen petites acumulacions d’aigua, gerros exteriors, cendrers, zones de desguàs, etc., on aquesta espècie creix i es reprodueix.
  • Tapar amb mosquitera o un altre sistema els bidons d’aigua de regar
  • Vigilar i netejar de restes de fulles les zones de drenatge o canals de desguàs
  • Evitar forats i depressions a terra que puguin acumular aigua
  • Renovar l’aigua de les arquetes dels embornals de fonts dos cops per setmana
  • Els peixos a les basses i fonts ornamentals són bons depredadors de larves i ous

El mosquit tigre no transmet el coronavirus, però sí altres malalties.

D’altra banda, tal com ja es va fer l’any passat, es convida a participar en la plataforma ciutadana Mosquito Alert (descarregable a Android i iOS), que té com a missió investigar i controlar tan el mosquit tigre com el de la febre groga. Per dur a terme aquest projecte s’ha creat una app gratuïta amb el mateix nom, Mosquito Alert. Amb aquesta app qualsevol persona pot enviar observacions de mosquits del gènere Aedes urbans o d’un dels seus llocs de cria i adjuntar una foto perquè els experts o altres persones ho verifiquin.

Comentaris
To Top