SANT CUGAT

El CAR de Sant Cugat reobre portes limitant l’aforament al 30%

Un grup d'atletes entrenant a la pista d'atletisme del CAR de Sant Cugat / ACN

El món de l’esport va recuperant poc a poc la normalitat. Aquest dilluns el CAR de Sant Cugat del Vallès ha reobert les seves portes només per a esportistes d’alt nivell, tant català com espanyol que estan becats. Ho fa amb una limitació de l’aforament del 30% i introduint controls de temperatura als accessos i torns d’entrenament.

Per ara la residència i el menjador es mantindran tancats. La consellera de presidència, Meritxell Budó, ha visitat l’equipament i ha destacat que la seva reobertura suposa un important pas per les esportistes femenines, que des de l’inici del confinament no han pogut entrenar en instal·lacions professionals. La previsió és que els centres de tecnificació catalans també recuperin l’activitat al llarg d’aquesta setmana.

Després de gairebé dos mesos i mig de confinament, un centenar d’esportistes d’alt nivell ha reprès aquest dilluns els entrenaments a les instal·lacions del CAR Sant Cugat. Es tracta waterpolistes, tenistes, atletes i nedadors com Mireia Belmonte, que des de primera hora d’aquest dilluns han començat a arribar a l’equipament vallesà.

Tot i que reprenen l’activitat en unes condicions molt diferents a les habituals, asseguren que ho fan amb “molta il·lusió” de trobar-se de nou en el seu “hàbitat natural”.

Abans d’accedir a l’interior del CAR, tots els esportistes han hagut d’aturar-se a l’entrada per ser identificats. Se’ls ha mesurat la temperatura i se’ls ha informat sobre l’hora en què hauran de sotmetre’s a la revisió mèdica.

Amb l’objectiu de reduir al màxim el risc de contagi, s’ha netejat a fons tota la instal·lació i s’han incrementat les mesures higièniques, adquirint gels hidroalcohòlics i proporcionant mascaretes i guants al personal. Alhora s’han establert diverses franges horàries d’entrenament per evitar que en cap cas coincideixin més de 60 esportistes a l’interior de l’equipament.

També s’ha incorporat senyalització addicional que recorda la necessitat de respectar la distància de seguretat o de caminar per la banda dreta. En alguns espais, com els gimnasos, s’han penjat cartells per advertir als esportistes que no poden fer servir màquines adjacents.

Donades les limitacions actuals, la residència i el menjador no s’obriran i la resta de serveis seguiran oferint-se de forma telemàtica. “El CAR comença a tenir vida de nou”, ha assenyalat la consellera de presidència, Meritxell Budó que ha visitat l’equipament aquest dilluns.

“Hem vist els esportistes amb molta il·lusió i molt contents de poder anar recuperant la normalitat”, ha comentat. En aquesta línia ha destacat el pas endavant que la reobertura del CAR suposa per les esportistes femenines. “Avui és el primer dia que poden entrenar en una instal·lació professional, fins ara les dones no ho havien pogut fer”, ha destacat.

La represa de l’activitat al CAR no ha estat senzilla. La Generalitat ha hagut de demanar a l’Estat espanyol que permetés als centres d’alt rendiment i als de tecnificació reobrir durant la fase 0 avançada, ja que la mesura no estava prevista fins la fase 1 de la desescalada. “Vam fer una proposta que el govern espanyol ha acabat autoritzant i la previsió és que al llarg d’aquesta setmana també es posin en marxa els centres de tecnificació catalans”, ha comentat Budó.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top