ESPORTS

Jordi Costa es proclama campió de Catalunya

Costa, durant el transcurs del campionat a la Cerdanya / cedida

Un any i escaig després de trencar-se els lligaments del genoll, Jordi Costa torna per la porta gran a l’esquí alpí proclamant-se campió de Catalunya absolut a l’estació de La Molina en les modalitats de gegant i eslàlom.

Un títol molt especial si es té present el context pandèmic actual, en què la plena recuperació física ha estat un hàndicap al llarg del 2020, però que no ha impedit, ans al contrari, que a més d’aconseguir la victòria al gegant, dominada de principi a fi –la seva modalitat predilecta–, ho hagi pogut fer a l’eslàlom, una especialitat que fins al cap de setmana passat no era un dels punts forts de Jordi Costa. “Estic molt content, la veritat. Sempre és bonic tornar al podi. Però més fer-ho en eslàlom, on pràcticament no havia fet curses”, explica el sabadellenc des de Lizzano in Belvedere (Itàlia), concentrat amb la selecció catalana.

Amb ell, l’acompanya Xavi Salarich, el nou entrenador del sabadellenc, peça cabdal que ajudaria a explicar l’èxit aconseguit en l’eslàlom, on només l’andorrà Robert Solsona va ser capaç de superar Costa: “M’ha ajudat a entendre molt millor la tècnica adequada per fer un bon eslàlom i li estic molt agraït. La progressió ha estat molt ràpida després d’estar un any sense córrer en eslàlom”, comenta.

Un èxit que, juntament amb la tercera posició aconseguida a finals del mes de gener al supergegant dels campionats andorrans, servirà per reforçar la moral d’un esquiador per afrontar els pròxims reptes amb l’objectiu d’anar escurçant la distància en el rànquing mundial en el pròxim any i mig (necessita situar-se entre el top 50 de la seva edat).

Data clau perquè el sabadellenc, ara membre de l’equip de tecnificació de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) des de fa quatre anys, i del Club Alpí Núria Masella Cerdanya (CANM), pugui entrar a la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i poder fer realitat el seu somni: “M’hi vull dedicar professionalment i lluitaré per aconseguir-ho”, finalitza.

Comentaris
To Top