DSFamília i nens

Quin cicle té més demanda?

La formació sanitària és una de les més demandades
La formació sanitària és una de les més demandades / CEDIDA

Escollir estudis sempre és l’origen de molts dubtes entre els estudiants que finalitzen l’ESO i volen apostar per una sortida tècnica. El primer que cal tenir en compte és que sempre és recomanable apostar pel que faci més il·lusió al nostre fill o filla, ja que no només ha de determinar la satisfacció i motivació per la seva feina, sinó també l’èxit de la seva etapa d’aprenentatge. Entre les diferents opcions, però, solen destacar certs estudis per l’àmplia acceptació que tenen entre els alumnes i que, moltes vegades, estan relacionats amb les professions més demandades. Per això, sovint sorgeix la pregunta: quins cicles formatius tenen més demanda entre els estudiants?

Segons recull el Ministeri d’Indústria del govern espanyol, hi ha diverses titulacions de formació professional de grau superior que han sigut les més demandades el 2021 i que es divideixen en diferents àrees i branques professionals. Sens dubte, alguns dels cicles més demandats són els relacionats amb l’àmbit social i educatiu, que integren tres dels quatre primers llocs de la llista. Entre ells es troben Ensenyament i Animació Socioesportiva, al número 4, juntament amb Educació Infantil, al número 3, i Integració Social al capdavant de la llista, com a cicle de grau superior més demandat enguany.

Però l’educació no és l’únic d’àmbit d’interès entre els estudiants: Administració i Finances, un clàssic entre els alumnes, segueix sent una de les opcions amb més demanda a causa de les múltiples sortides que ofereix al món laboral, al segon lloc. També destaquen les opcions en biomedicina, com Laboratori Clínic i Biomèdic i Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, en el cinquè i sisè lloc dels més demandats, respectivament. Els segueix Màrqueting i Publicitat, en setè lloc, i un àmbit amb força demanda en els últims anys en novena posició: Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma. Per últim, l’àmbit industrial també compta amb dos estudis que també fa anys que estan entre els més demandats: Automoció, en vuitè lloc, i Automatització i Robòtica Industrial, en desena posició.

Comentaris
To Top