DS MOTOR

La ‘central’ es reinventa

VIA CENTRAL

La històrica Central del Caravaning està d’enhorabona. Enguany, coincidint amb el 45è aniversari, l’empresa de llarga tradició familiar llençarà, pròximament, el Via 550, el primer model que fabricarà (amb empreses de Km 0) i comercialitzarà Via Central: “Utilitzem el xassís Ford, que ens proporciona una motorització híbrida, amb etiqueta vehicle ECO”, explica Albert Boada, responsable comercial de Via Central, que en la mateixa línia desitja que aquest pas no sigui el darrer: “En un futur no gaire llunyà esperem que puguem comercialitzar un vehicle 100% elèctric, però anem pas a pas”.

Aquesta aposta decidida cap a les energies renovables té una estreta relació amb el canvi iniciat té lloc l’any 2019, quan l’empresa sabadellenca decideix canviar de nom comercial –Central del Caravaning– a Via Central: “Des de fa dues dècades que els nostres clients d’arreu ens associen amb la Central i és per això que no volíem perdre aquesta marca. Però, a la vegada, també volíem evitar la confusió que tothom es pogués pensar que teníem caravanes, quan directament no ho toquem i ara hem iniciat la transició cap al vehicle i furgoneta camperitzat”, detalla Boada. En aquesta línia, i seguint la filosofia de l’empresa en l’àmbit comercial, tot el consum elèctric de l’empresa és a través d’energia solar fotovoltaica, amb 10 quilovats instal·lats que permeten ser 100% autosuficients.

Una crisi asimètrica

La pandèmia de la Covid-19 ha demostrat que la crisi econòmica ha estat asimètrica. Mentre sectors com l’hostaleria tot just comencen a veure la llum al final del túnel, la gràfica de les empreses que es dediquen a la venda d’autocaravanes i vehicles campers ha estat totalment oposada: dos anys abans de l’arribada de la pandèmia, l’any 2018, a Espanya es van vendre prop de 6000 autocaravanes i el 2019, l’any del coronavirus, es van arribar a matricular més de 9.000 unitats. Enguany, si bé és cert que aquesta tendència a l’alça es van veure aturada en sec, les vendes no han patit una gran davallada, acomiadant el passat 2020 amb un total de 8.690 autocaravanes i campers, segons dades de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravaning (ASEICAR), i on Catalunya juga un paper molt important, amb més d’un 20% de les vendes d’arreu del territori: “No hem incrementat les vendes respecte al 2019, però tampoc hem patit cap davallada.”, assegura, mentre explica que “aquest any hem notat una demanda creixent amb l’entrada de nous públics, com per exemple la gent que s’acaba de jubilar, amb uns ingressos consolidats que els permet afrontar una despesa d’aquest tipus. S’hi han apropat i han vist que tenen un confort bastant gran”. Una demanda, però, que avui dia encara no es pot satisfer al 100%: “La producció d’aquests vehicles és lenta –sis mesos– i hi ha diverses plantes que han estat tancades per Covid”, lamenta.

Comentaris
To Top