Ciutat

Sabadell crea el primer Jardí de papallones de la ciutat al Parc de Catalunya

Jardí papallones al Parc de Catalunya / D.S

Des d’aquesta setmana, Sabadell compta amb un nou Jardí de Papallones. Es tracta d’un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat i es troba al Parc de Catalunya. L’espai és el primer d’aquest tipus a la ciutat i ha estat concebut per potenciar la presència de la flora autòctona, que dona aliment i refugi a papallones i altres insectes pol·linitzadors, com les abelles.

El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de sotabosc, nectaríferes i de prat) que proporcionen una gran diversitat d’olors i colors, així com diferents ritmes de floració. En total són 75 metres quadrats amb 526 plantes arbustives i vivaces, 18 gabions per al refugi de microfauna, com insectes i rèptils, i un hotel d’insectes.

Aquests jardins afavoreixen la preservació de la biodiversitat local, permeten als insectes alimentar-se i reproduir-se, i també són beneficiosos per a les persones. L’actuació complementa les que ja s’estan realitzant a diferents indrets de la ciutat, com la instal·lació de caixes nius d’ocell, la instal·lació de dispositius per a l’atracció de fauna, la naturalització de les superfícies de gespa, la realització de desbrosses selectives o la creació d’àrees protegides per atraure la flora i fauna local.

Comentaris
To Top