Oci i cultura

Benet Casablancas porta els seus “paisatges” a l’Ateneu Barcelonès

El compositor sabadellenc Benet Casablancas presenta aquest divendres el seu llibre Paisajes del Romanticismo musical. Ho farà a l’Ateneu Barcelonès, acompanyat pel periodista musical Pep Gorgori i el doctor en filosofia Oriol Ponsatí-Murlà.

Amb format de conversa-col·loqui, tindrà lloc aquest divendres a les 18.30 h a la Sala d’Actes Oriol Bohigas de l’emblemàtica entitat barcelonina. L’acte inclourà sengles interpretacions musicals en directe del baríton Enric Martínez-Castignani i el pianista Àlex Alguacil, que ens oferiran obres de Franz Schubert, Robert Schumann i Alexander Skriabin.

Un apassionant viatge pels paisatges del romanticisme amb motiu del llibre Paisajes del Romanticismo musical. Les relacions de la música romàntica amb la poesia, les arts i l’ideari estètic del seu temps, per establir un diàleg transversal entre els motius i llocs comuns més característics de l’època –soledat, desassossec, el bosc, la nit i el somni, quietud, sublimitat, èxtasi i plenitud romàntica– i els trets característics i referents estilístics que incorporen i defineixen les grans obres musicals del segle romàntic.

Exemplars de l’assaig de Casablancas / DS

Comentaris
To Top