Oci i cultura

La Philharmonic String Quintet, vol directe des de Berlín

Els membres de la Philharmonic / DS

Dins la Temporada de Cambra que organitza Joventuts Musicals aquest divendres tindrà lloc al Teatre Principal (20 h) el concert de Quintet de corda de l’Orquestra, de la Filharmònica de Berlín. Amb el clarinet Miquel Àngel Tamarit.

Philharmonic String Quintet Berlin és únic en la seva instrumentació: en comptes d’ampliar el quartet de cordes amb una viola o violoncel addicional, el conjunt es completa afegint un contrabaix. Aquesta elecció deliberada permet que el conjunt actuï com una orquestra de cordes, ja que les cinc seccions de cordes estan representades. “Segons les nostres experiències, les composicions guanyen moltíssim en amplitud de so”, exposen.

D’aquesta manera, el quintet travessa els límits d’un entorn de música purament de cambra cap a una formació amb so simfònic. El repertori del conjunt inclou, per descomptat, obres originals de quintet, però també moltes altres obres en arranjaments per a la seva instrumentació específica. Sovint, explorant juntament amb solistes de vent, aquesta vegada amb el clarinetista Miguel Ángel Tamarit.

Comentaris
To Top