Publicitat
Ciutat

Contraproposta dels veïns dels Merinals: no rehabilitar i invertir en pisos nous

Un dels habitatges dels Merinals / LL.FRANCO
Un dels habitatges dels Merinals sobre els quals s’ha d’actuar / LL.F.

“Avui rehabiliten. Demà tornem a tenir problemes”. Els veïns afectats pels 170 habitatges de Merinals amb problemes d’origen insisteixen que la millor proposta per reparar els danys dels edificis és l’enderroc i substitució dels pisos. Després de la primera reunió de les parts implicades per abordar una solució a l’estat actual dels edificis, el veïnat ha mostrat el seu descontentament amb la proposta: “Agafa l’informe tècnic com si fos la Bíblia. I sabem que no ens solucionarà el problema”, asseveren.

En aquest sentit, a la pròxima trobada plantejaran canviar el concepte de la partida pressupostària. És a dir: que els 3,3 milions d’euros d’inversió pública reservats per a la rehabilitació dels pisos (1,7) i la instal·lació d’ascensors (1,6) es destinin a la construcció d’habitatges nous. El veïnat n’assumiria la part restant. 

Segons l’última estimació del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la substitució dels pisos tindria un cost d’11,5 milions d’euros. Aleshores, el veïnat n’hauria d’aportar uns vuit milions. Tanmateix, aquesta estimació no té en compte l’increment de l’IPC i ara el cost de tirar els pisos a terra i aixecar-ne de nous s’hauria elevat considerablement.

Què es va proposar al veïnat?

Generalitat i Ajuntament de Sabadell van posar dimecres les cartes sobre la taula. La proposta que fa l’Agència de l’Habitatge preveu rehabilitar els desperfectes –obligatoris i recomanables– que van detectar els arquitectes del COAC en elaborar l’informe tècnic neutral. Es plantegen 1,7 milions d’euros per rehabilitar els pisos.

Entre les millores que es va proposar al veïnat, l’Agència de l’Habitatge preveu la correcció de les humitats i del mal estat de les bigues i les cobertes dels pisos, i millores a les instal·lacions de gas i electricitat.

Però la partida també preveu instal·lar catorze ascensors als blocs de pisos (1,6 milions públics i 1,1 milions aportats pels propietaris) i remodelar l’espai públic (2). Però la disconformitat amb aquest projecte és unànime entre els afectats. “Són reparacions molt superficials”, coincideixen.

Pla de set milions d’euros per reformar els Merinals

Publicitat
Comentaris
To Top