Ciutat

Els veïns de Sol i Padrís reivindiquen les necessitats del barri davant l’estrena d’una nova plaça

Que un barri tingui més d’un centenar de pisos nous no passa cada dia. Sol i Padrís compta des de fa uns mesos amb 122 nous habitatges de la promoció Way House, entre el carrer que dona nom al barri i el de Calassanç Duran. Alguns ja estan habitats, al davant hi ha una plaça sense nom i l’associació de veïns de Sol i Padrís vol aprofitar la inauguració popular de l’espai per donar a conèixer als nous veïns les reivindicacions del barri.

La nova plaça de Sol i Padrís / LLUÍS FRANCO

La nova plaça de Sol i Padrís / LLUÍS FRANCO

L’acte està previst per aquest diumenge, 20 de març, d’11 a 13 h i el coorganitzen juntament amb l’Associació de Veïns de Covadonga, els comerciants de Sol i Padrís – Sant Oleguer, el Moviment Veïnal del Sud i l’entitat ecologista Adenc. Hi haurà activitats per a grans i petits, batucada i altres sorpreses. L’Ajuntament no té previst fer cap acte en aquest espai.

El president de l’associació de veïns de Sol i Padrís, Jaume Fonts, explica que “en motiu de l’estrena de la plaça, reivindiquem que la foneria Suñer se’n vagi i que el parc de Can Rimbles tiri endavant, per exemple”. Un dels aspectes que també preocupa l’associació és el dels jocs infantils. Fonts assegura que, finalment, la plaça en té menys dels previstos, i esperen que l’Ajuntament atengui la seva petició de posar-ne més i quan sigui possible fer un parc infantil més complert. “Amb la de pisos nous que tenim, hi haurà una quantitat de canalla. I volem que com a mínim tinguin algun motiu per baixar al carrer”, reclama el president veïnal.

Com es diu la plaça?

Els pisos nous ja tenen la seva adreça, i això no cal tocar-ho, apunta Jaume Fonts. Però sí que comparteix que facilitaria les coses que la plaça tingués un nom propi per a referir-s’hi amb propietat. Des de l’associació de veïns no fan cap proposta en concret i ho deixen a mans de la Taula del Nomenclàtor, que és qui s’encarrega d’aquesta qüestió.

Comentaris
To Top