Ciutat

VÍDEO | L’Assisi, el gos que fa horari de professor, va de viatge de final de curs i té més de 500 amics

L’escola Franciscans de Sabadell fa vuit anys que nodreix el seu projecte pedagògic amb l’Assisi, un golden retrieve que forma part del dia a dia del centre

No hi ha cap dia que l’Assisi no es planti de bon matí al vestíbul de l’escola per donar la benvinguda als estudiants que van arribant. Com un rellotge: a les vuit rep secundària i a les nou infantil i primària. Fa vuit anys que conviu amb els 500 alumnes i quarantena de docents del col·legi Sant Francesc de Sabadell. Sempre com un igual. De fet, n’hi ha prou amb deixar-lo entrar a una de les aules per veure que és, fàcilment, el més estimat de tota l’escola. ‘Assisi, Assisi!’, criden els nens i nenes d’infantil mentre s’apropen a acariciar-lo, quan aquest golden retriever entra per sorpresa a l’aula.

També entre els més grans de l’escola és un pilar. Precisament, aquest proper mes de juny els estudiants de 4t d’ESO aniran de viatge de final de curs a Mallorca. I l’Assisi, per primera vegada, els acompanyarà.

“Forma part del projecte pedagògic: és un més de l’equip”

L’Assisi té un horari, com la resta de docents. I és també responsable de nodrir el projecte pedagògic de l’escola. “Ell és un més de l’equip, de fet s’encarrega d’anar a les classes quan es fa l’adaptació del primer dia dels infants d’I3, per exemple”, destaca el director del centre, Carlos Fuentes. “Els nens i nenes el segon dia ja tenen ganes de tornar a l’escola per veure de nou a l’Assisi”, afegeix. També forma part d’una activitat en el marc de l’assignatura d’anglès: en grups reduïts fan passejades amb l’Assisi per dins o per fora l’escola mentre mantenen converses en anglès.

Els alumnes dels cursos més avançats també s’encarreguen de passejar-lo pel pati de l’escola. “Fomentem que el pati quedi sempre net perquè l’Assisi si veu un paper se’l menja”, detalla el director. En definitiva, vetllar pel benestar de l’Assisi –passejar-lo, alimentar-lo o portar-lo al veterinari– és una responsabilitat que comparteixen tota la comunitat educativa de l’escola Sant Francesc. És també “la millor oportunitat” per difondre entre els alumnes “l’aprenentatge d’estimar els animals”, comenta Fuentes.

FOTOS: DAVID CHAO

Comentaris
To Top