ESPORTS

El trofeu de l’Europa League del Vila-real a Sabadell

Vila-real Europa League Endeka

A través de la vinculació del sabadellenc i exjugador arlequinat José Luis Garzón amb el club de La Plana

José Luis Garzón i Marcos Senna amb el trofeu de l'Europa League a la seu d'Endeka / Ll. Franco

A través de l’acord entre Endeka Sports i el Vila-real, el trofeu de l’Europa League que el club groguet va guanyar la passada temporada a l’eterna tanda de penals davant el Manchester United va ‘viure’ unes hores a la nostra ciutat. Més de 200 nens i nenes van poder visitar la seu de la marca Endeka i fer fotos amb la copa, juntament amb l’Ambaixador internacional del Vila-real, l’exjugador internacional Marcos Senna.

Això ha estat possible gràcies a la vinculació del sabadellenc i exjugador del Centre d’Esports, José Luis Garzón, amb el Vila-real. Després de la seva retirada com a jugador, va començar a treballar com a ‘scouting‘ al club groguet i posteriorment, s’ha convertit en una peça clau en l’engranatge del F. Base i l’Escola. De fet, ell dirigeix l’Escola que el Vila-real té a la nostra ciutat – única a Catalunya – a través de la marca Endeka Sports. Ara mateix aglutina uns 80 nens que entrenen a les instal·lacions de LeFive i juguen partits al camp del Rubí. En l’acte s’hi han sumat nens d’altres clubs com el Mercantil, Rubí i alguna escola de la ciutat.

Garzón se sent molt orgullós de la feina que està fent el Vila-real, sobretot en l’àmbit de la pedrera. “És la filosofia d’aquest club, treballar molt bé des de la Base. Els millors entrenadors han de ser pels petits, en el seu procés de formació. És molt difícil arribar, però tenim bons exemples com Pau Torres, Jeremy Pino, Mario Gaspar, Trigueros... I si algun marxa a clubs més potents, el Vila-real en pot treure un bon profit econòmic”, destaca.

La vinculació amb Sabadell és prou important. Ara mateix Garzón està al capdavant de l’oficina Endeka de la nostra ciutat dirigint un grup de 15 persones. “Treballem per diferents Escoles i organitzem tornejos per tot el món. Hem estat a Kuwait, Colòmbia, Japó i per a nosaltres és un orgull donar a conèixer un club d’una població de només 50.000 persones. En aquest cas, es pot assegurar que el futbol ha posat Vila-real en el mapa mundial i també ha donat feina a moltíssima gent”.

El pròxim torneig de Setmana Santa, a les instal·lacions del Vila-real, reunirà un total de 170 equips, entre els quals hi haurà una notable representació sabadellenca. “La nostra Ciutat Esportiva és una joia. Ara mateix és la que té més camps de futbol per metres quadrats de tot Espanya. L’Estadi de La Ceràmica és important, però gaudir d’una Ciutat Esportiva així és un plaer”.

Una feina que va trobar el màxim premi la passada temporada amb la conquesta de l’Europa League. Garzón ho va poder compartir amb l’expedició i el record és impressionant. Ara, el Vila-real està classificat pels quarts de final de la Champions i s’enfrontarà al Bayern de Munic. “Un somni? És molt difícil, ho sabem, i el Bayern és el favorit, però hem demostrat que som capaços de fer coses grans i la pressió és per a ells”, assegura.

D’altra banda, la seu d’Endeka – el nom és en honor al número 11 en grec que lluïa Garzón al Sabadell – també s’ha convertit en un petit museu arlequinat, amb fotos i elements nostàlgics. La saga Garzón pesa. El pare, desaparagut fa ja gairebé cinc anys, va ser un ídol a la Nova Creu Alta i José Luis júnior també va deixar empremta. “Ara també estimo el Vila-real, però el meu cor futbolístic sempre serà arlequinat i per a mi és un orgull veure estadístiques en les quals el pare i jo vam ser els màxims golejadors de l’equip en la nostra època. Precisament el F. Base del Sabadell va ser molt important en un moment crític del club i vam sortir jugadors que havíem començat des de molt petits, com Manel, Piti o jo mateix”, recorda.

Comentaris
To Top