Ciutat

Manifestació a Sabadell per exigir millores en la sanitat pública

La concentració arrencarà dissabte des de la plaça de Sant Roc

La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública ha organitzat una manifestació aquest dissabte, 20 de maig, a Sabadell, per exigir millores en el sector i el compromís de les administracions per posar solucions a una situació que s’ha agreujat arran de la pandèmia. “Totes les retallades en la sanitat, en concret en l’Atenció Primària, han esdevingut punteres en provocar el col·lapse de les urgències en l’Hospital Parc Taulí i en l’endarreriment de l’assistència mèdica digna”, recordant que el Taulí és l’hospital d’urgències de referència per a més de 400.000 persones, a més de Sabadell, de 9 municipis propers.

Aquest escenari empeny l’associació a manifestar-se aquest cap de setmana a la ciutat, en un acte de protesta i reivindicació que arrencarà a les 11 del matí a la plaça de Sant Roc, al davant de l’Ajuntament. Està previst que els manifestants es desplacin, per finalitzar a l’hospital Taulí. Entre les reivindicacions, destaquen la necessitat de prioritzar la visita presencial, la continuïtat assistencial, tenir odontologia i pediatria a tots els CAP i derogar la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya 15/1990 (LOSC), entre altres propostes.

Amb el suport de diverses organitzacions i partits, la trobada servirà per posar sobre la taula reclamacions que s’han anat reiterant en els darrers anys, especialment després de l’esclat de la pandèmia. La comissió, a més, ha fet una crida als municipis vallesans com Badia, Castellar, Sentmenat o Barberà, perquè participin i es manifestin, en una cita que se suma a altres protestes recents.

Comentaris
To Top