Vallès

Sant Cugat, el municipi amb la taxa d’atur més baixa de tot l’Estat

El municipi lidera en els rànquings de diversos indicadors a la comarca

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat aquest dilluns l’informe Indicadors Urbans, que aporta diverses dades econòmiques i demogràfiques de ciutats de tot l’Estat. El document apunta aspectes com l’esperança de vida mitjana als municipis, la renda per càpita o les taxes d’atur en cada indret. En els diversos rànquings, apareixen diverses localitats vallesanes, amb dades que prenen com a referència l’any 2020.

En molts dels indicadors, Sant Cugat del Vallès s’erigeix com una de les ciutats amb millors resultats. Així, per exemple, és el municipi de l’estat que té una taxa d’atur més baixa, amb un 5,2%, segons la mitja estimada del 2022. La població vallesana supera Pozuelo de Alarcón, a Madrid, que té una taxa del 5,8% i avança respecte al rànquing de l’any passat, quan era la segona ciutat amb menys atur, per darrere, precisament, de Pozuelo de Alarcón. En aquest aspecte, Cerdanyola del Vallès també irromp com un dels municipis amb millor percentatge, amb un 9,2% d’aturats, la segona millor xifra de la comarca i en la quinzena posició en l’àmbit estatal.

En la mateixa línia, Sant Cugat del Vallès és l’única ciutat catalana en el top-15 de les que tenen una esperança de vida per habitant més alta. El municipi vallesà és, amb 84 anys, l’onzè en un rànquing que lideren quatre ciutats de la Comunitat de Madrid: Majadahonda, Las Rozas, Pozuelo de Alarcón i Rivas-Vaciamadrid. En paral·lel, Sant Cugat és la sisena ciutat amb la mitjana d’edat més baixa, situada en 41,3 anys.

Entre les curiositats, l’informe també assenyala el nombre mitjà de fills que tindria al llarg de la vida fèrtil una dona resident en cas de mantenir la mateixa intensitat fecunda per edat que l’observada en un any concret, en aquest cas, el 2020. En aquest indicador, Sant Cugat torna a distingir-se com la ciutat de la comarca amb la xifra més alta, un 1,35. A l’altra banda, hi trobem Cerdanyola del Vallès, on la mitjana és de 0,99 fills per dona.

Comentaris
To Top