Ciutat

Ricard Ustrell, detingut a l’aeroport de Madrid abans de viatjar a Israel

El periodista era a Madrid després d’entrevistar Alberto Núñez Feijóo

La Guàrdia Civil va detenir dilluns el periodista sabadellenc i director del programa El matí de Catalunya Ràdio Ricard Ustrell i la productora de l’emissora Sara Llovet a l’aeroport de Barajas quan ja eren dins l’avió que els havia de dur a Israel, des d’on volien fer el programa aquest dimarts. El mateix comunicador ha explicat en antena la situació que li va tocar viure.

“Vam decidir que anàvem a Israel. Volíem aprofitar un vol directe. A quinze minuts de tancar el vol, ens van confirmar els bitllets”, comença la història. “En passar el control de seguretat amb el material de la ràdio que teníem, abans de pujar al tren llançadora, ens vam adonar que teníem un ordinador de més, que no era nostre”.

Aleshores, detalla, se’ls va plantejar el dilema de què fer amb l’aparell, atropellats per la urgència de la imminent sortida. “Si tornàvem l’ordinador, perdíem el vol segur. Si passàvem el control amb un ordinador que no era nostre…”. Finalment, van decidir deixar l’ordinador en un seient de l’aeroport. En passar el control i asseure’s a l’avió, un agent va demanar que sortissin de l’interior. La megafonia els havia avisat, un cop a dins, que havien de fer un control de seguretat de totes les maletes de l’avió.

“Van arribar dos policies més i vam quedar detinguts”. Després d’escorcollar-los, van mirar a les càmeres de seguretat que la versió explicada sobre el misteriós ordinador perdut i l’incident eren certes. El dispositiu, però, havia desaparegut del lloc on l’havien deixat i la investigació continua oberta per esclarir els fets.

Després de l’inesperat episodi, els van anul·lar el vol perquè la situació bèl·lica a Israel desaconsellava enlairaments, segons va detallar un dels passatgers que havia preguntat a l’aerolínia. I, tal com ha afegit Ustrell, van acabar perdent les maletes. El periodista es trobava a Madrid després d’entrevistar el polític Alberto Núñez Feijóo.

Comentaris
To Top