Ciutat

Vàlua i l’Ajuntament signen un acord per enfortir el sector social de Sabadell

La signatura s’ha emmarcat en les jornades Sabadell amb Vàlua, que busca reconèixer la feina de les entitats i la tasca de les empreses

Acord entre la Plataforma Vàlua –que aglutina 25 entitats socials de la ciutat i ara es converteix en associació– i l‘Ajuntament de Sabadell. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president de Vàlua, Ricard Rodríguez han signat una declaració d’intencions per enfortir el tercer sector de la ciutat. Sabadell tindrà més coneixement de les necessitats dels col·lectius vulnerables de la ciutat i l’Ajuntament treballarà amb les entitats per donar-hi resposta. “Units som més forts”, ha apuntat Farrés.

La signatura s’ha emmarcat en les jornades Sabadell amb Vàlua, que busca reconèixer la feina de les entitats i la tasca de les empreses. Un dels grans reptes per a la majoria d’entitats que formen Vàlua és, precisament, remar per la inclusió laboral de persones amb discapacitat o col·lectius vulnerables. Aquestes entitats –entre les que es troben Cipo, Andi, Atendis, entre d’altres– han atès el 2022 més de 28.200 persones de deu col·lectius vulnerables. I han aconseguit 671 insercions laborals.

Durant la taula rodona Treballant juntes per la inclusió, el Conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha posat sobre la taula la necessitat de concertar els serveis que presten les entitats. I ha lloat la feina que fan les entitats de Sabadell com a referent a Catalunya: “Necessitem més Vàlua a la resta del país”, apunta.

De la seva banda, Farrés també ha reconegut que hi ha garantia i qualitat en la tasca, ja professionalitzada, de les entitats, que també coincidia amb una possible concertació del servei. Alhora, criticava la burocràcia que implica aquests processos: “Fem les coses més fàcils, prou de lleis que són extremadament garantistes“, apuntava.

Un reconeixement al que s’ha sumat la síndica de greuges en funcions, Eva Abellan: “Estic orgullosa d’estar a una ciutat amb aquests múscul social”. També alertava, però, de la possible “reburocratització” que podria generar aquesta concertació. “Dona estabilitat a les entitats, però podria endarrerir el procés”. Una reflexió que compartia Rosa Balaguer, vicepresidenta d’ECAS: “Hem de lluitar contra l’excès de burocràcia i millorar el finançament”, demana.

Comentaris
To Top