Ciutat

Plàcid Garcia-Planas, guardonat amb el XVIII Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari

L’entrega la fundació Justícia i Pau, que considera que “és un referent del periodisme i el reporterisme”

Garcia-Planas, amb el reconeixement de Justícia i Pau / D.S.

El periodista sabadellenc Plàcid Garcia-Planas ha estat guardonat amb el XVIII Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari. El reconeixement l’atorga l’Associació Justícia i Pau i l’ha rebut aquest dimecres, 29 de novembre, en un acte celebrat al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A Garcia-Planas se’l reconeix per la seva trajectòria periodística, mentre que el memorial també premia un reportatge de la periodista Carmina Balaguer en la categoria d’obra periodística pel reportatge Maestras rurales, las madres ocultas de los cerros publicat a National Geographic.

Justícia i Pau destaca que el sabadellenc, nascut el 1962, “és un referent del periodisme i el reporterisme”. I afegeix que, al llarg de la seva trajectòria, “ha fet un periodisme honest i rigorós. Les seves cròniques són relats en què les històries personals, amb els seus matisos i contradiccions, s’entrellacen amb fets, dades i una anàlisi profunda de situacions complexes”.

L’associació recorda l’estil de Plàcid Garcia-Planas, que es basa en la recerca de la paradoxa. “A través de les seves cròniques, entoma el repte narratiu d’apropar-se al dolor de l’altre i reflectir-lo. Transporta el lector a una realitat desconeguda i el fa reflexionar”, apunta l’organització del memorial.

L’estil Garcia-Planas es pot identificar en els seus textos periodístics al diari La Vanguardia i en els llibres que ha escrit com La revancha del reportero, Jazz en el despacho de Hitler o Como un ángel sin permiso.

Comentaris
To Top