Ciutat

Kokedamas, un nou concepte per Sant Jordi: roses en testos de molsa

Són flors en testos naturals de molsa o roses en terraris, petits ecosistemes que preserven la flor. Les Kokedamas, els testos de molsa, faciliten el manteniment de la planta: la molsa emmagatzema la humitat i fa d’esponja. “Això permet no haver-la de regar tan sovint i les arrels mantenen millor la humitat”, exposen l’Arnau Cunill i el Martí Alsina, dos joves que van decidir obrir-se al món de les Kokedamas i van impulsar fa dos anys una floristeria online, Kokedamas Lucciana, una tècnica japonesa que cada cop té més demanda.  

Ells, com altres floristeries de Sabadell, aposten pels terraris i la flor preservada. “Aquest no necessita cap mena de manteniment”, expressa Alsina. En el marc de Sant Jordi, han impulsat roses naturals que han estat preservades, que es guarden a l’interior d’una cúpula de vidre perquè no es faci malbé i permet conservar-les més aïllades. La rosa conservada és una tècnica que fa temps que les floristeries tradicionals impulsen: a la floristeria Laia Claramunt, per exemple, també s’hi poden trobar. “Sap greu que et regalin una rosa que al cap d’una setmana s’hagi pansit”, destaca Cunill.

Arnau Cunill i Martí Alsina, impulsors de Kokedama Lucciana / VÍCTOR CASTILLO

El que té una gran demanda és la kokedama de roser: “Poden viure anys i anys i rebrotar moltes primaveres”, exposen. I com es cuiden? La molsa sempre ha d’estar humida. No cal saber la quantitat d’aigua que vol la planta, perquè es rega directament el test, que fa d’esponja i aporta la quantitat necessària que la planta vol absorbir.

“Quan la molsa està seca, necessita reg. Es posa un plat d’aigua perquè absorbeixi el necessari”, exposen.  Art floral i fàcil manteniment: “El que frena a tenir una planta, un roser, és el manteniment, i aquesta tècnica triomfa perquè és molt fàcil”, consideren els joves.

Comentaris
To Top