Arxiu

Oncolliga presta unes 700 atencions a malalts oncològics i famílies de Sabadell

La Fundació Oncolliga va realitzar més d’un miler d’atencions a Sabadell i a les poblacions adjacents durant el 2015. L’entitat realitza tasques de suport a malalts de càncer i a les seves famílies amb tallers, atenció hospitalària i domiciliària, orientació jurídica i laboral, préstecs de material clínic i ortopèdic, i ajuts econòmics.

Els malalts de càncer i les seves famílies tenen a Oncolliga el punt de trobada per compartir la seva experiència i per rebre tota la orientació i el suport necessari en els diferents punts d’un procés oncològic.

L’any passat, a Sabadell, es van realitzar 669 atencions, la majoria d’elles, primeres visites procedents de Treball Social (107). Es van atendre 40 persones a domicili i es van realitzar 440 serveis.

L’entitat també ofereix assessorament en diferents àmbits. 12 persones van rebre orientació jurídica-laboral i 8 més consells dietètics.

El suport econòmic i de material és un altre dels pilars dels serveis que ofereix aquesta associació. Una desena de malalts van rebre ajuts econòmics i de farmàcia i una cinquantena es van beneficiar del préstec de material clínic i ortopèdic.

En el primer trimestre de 2016, Oncolliga ja ha realitzat a Sabadell 131 serveis, 34 primeres visites, 18 atencions domiciliaries, i 25 ajuts econòmics i préstecs de material.

Els voluntaris d’Oncolliga Sabadell tenen en marxa diferents programes per ajudar als pacients i familiars.

Els programes de voluntariat inclouen atenció tant al domicili, com a l’hospital i disposen d’un grup de voluntaris testimonials que visiten al Parc Taulí i a domicili als pacients que han estat operats d’una laringectomia. El programa de rehabilitació de veu compta també amb un grup coral anomenat ‘Noves Veus’.

Les activitats que realitza el centre sabadellenc, amb seu al centre cívic de Cal Balsach són una altra eina per oferir suport en l’àmbit social dels malalts de càncer. Hi ha cursos de Tai-txi, de Ioga, de gestió de l’estrès, o de teixir gorros de llana.

També ofereixen durant el curs un taller per a dones amb càncer d’automaquillatge que se celebra al Parc Taulí on poden aprendre consells per pal·liar els efectes de la malaltia a la seva pell.

Comentaris
To Top