Ciutat

La UAB acull un centre per atendre els nous models de família

Reproducció assistida, adopció i acolliment, criança i educació, relacions familiars i socials, diversitat ètnico-racial… Aquestes són les qüestions que s’abordaran al nou centre que s’ha obert a l’Autònoma aquest mes. Les relacions familiars han viscut una transformació profunda als últims anys. Els models familiars cada cop són més diversos i això genera alguns dubtes que des del centre d’Atenció AFIN de la UAB volen ajudar a resoldre.
«Actualment, existeix un buit, un espai que no està cobert per professionals, per atendre molts dubtes que tenen les persones davant els nous models familiars», explica Diana Marre, directora del centre i investigadora del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.
L’espai està ubicat al campus de Bellaterra i ofereix consultes individuals o grupals, a més de cursos formatius per famílies, escoles o altres entitats. El8-1-a-4-col centre ha detectat un major nombre de trastorns en nens adoptats els darrers anys. Joves ara adolescents que van ser fruit de les adopcions del 2000. També veuen dificultats en moltes famílies per parlar de l’adopció amb els seus fills.
Però no només en l’àmbit de l’adopció, el centre explica que han vist unes necessitats especials en l’acompanyament dels progenitors que formen part d’un procés de famílies formades per Tècniques de Reproducció Assistida o subrogació (mares de lloguer).

Comentaris
To Top