Ciutat

El Taulí avança l’activació del PIUC per l’increment de les entrades

El Parc Taulí té activat, des d’aquest dimarts, el Pla Integral d’Urgències de Catalunya, més conegut com a PIUC a causa de l’allau d’entrades que es va registrar al centre hospitalari.Les Urgències del Parc Taulí han viscut un increment notable de pacients als darrers dies. Només dilluns, es van registrar 460 entrades, quan la mitjana durant tot el mes de desembre ha estat de 395 al dia.
Això ha obligat la direcció ha fer efectiu el PIUC abans del previst. «Inicialment pensàvem activar-lo el dilluns, perquè les previsions d’arribada de la grip són de cara a la segona quinzena de gener» explica la Directora Executiva de l’Hospital de Sabadell en funcions, Pepi Rivera.
Les obres de millora que s’han estat realitzant a l’edifici Albada han permès augmentar el nombre de llits que poden estar disponibles en situacions com aquesta. En concret, s’han pogut habilitar 12 nous llits amb els seus respectius equips per pal·liar la saturació que s’està vivint al servei d’Urgències aquests dies i que s’afegeix als problemes crònics que té l’hospital en aquest servei.
Tot i això, la doctora Rivera reconeix que és difícil preveure el comportament d’aquesta pujada, ja que no es deu a l’arribada de la grip: «El que estem veient aquests dies no són processos vírics epidèmics, sinó problemes derivats dels canvis de temperatura sobtats, dels canvis en l’alimentació per les festes… Són complicacions en pacients que ja tenien problemes respiratoris, cardíacs, diabetis…». I és per aquest motiu que l’augment de visites a Urgències és encara més complicat de gestionar.7-1-a-4-col

Comentaris
To Top