Ciutat

Consulta si ets membre d’una mesa en les eleccions europees

eleccions generals votants

Els comicis seran el pròxim 9 de juny

Nova cita electoral. El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest dimarts una sessió extraordinària per celebrar el sorteig per designar els membres de les meses electorals en les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny. Han resultat nomenades un total de 2.214 persones. Ja pots consultar si t’ha tocar formar-ne part en aquest enllaç.

El sorteig s’ha fet mitjançant un programa informàtic que de forma aleatòria tria les persones que formaran part de les meses. S’han triat nou persones per mesa, entre els titulars (un president i dos vocals) i els suplents. Els nomenaments es començaran a notificar a partir de dimecres.

Renúncies i altres causes justificades

Els membres de les meses electorals es designen entre la totalitat de les persones incloses en la llista d’electors de la mesa corresponent. Els requisits per ser-ne membre són saber llegir i escriure i ser menor de 70 anys, si bé a partir dels 65 poden manifestar la seva renúncia. Pel que fa al president de la mesa, aquest ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior o, subsidiàriament, el graduat escolar o equivalent.

Si alguna persona nomenada té una causa justificada que li impedeixi acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per presentar al·legacions davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell.

Durant la jornada electoral els sabadellencs podran dipositar el seu vot a una de les 246 meses distribuïdes a 57 col·legis electorals. El nombre total d’electors que figuren a les llistes del cens definitiu de la ciutat és de 157.856 persones. D’aquestes, 126.092 reuneixen els requisits per ser nomenades membres de les meses electorals.

Comentaris
To Top