Ciutat

Les obres de reforma de l’Institut Pau Vila es reprenen amb una nova empresa

Aquest dimarts es reprenen les obres de remodelació de l’Institut Pau Vila, al barri de Gràcia, després que l’empresa adjudicatària hagi deixat l’obra i cedit el contracte a una nova empresa. La reforma del Pau Vila és actualment la principal obra que porta a terme el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a la nostra ciutat. El 18 de juliol passat l’empresa Port Narbonne S.L va iniciar les obres corresponents a la segona fase, amb un pressupost de 240 mil euros i on l’actuació principal és la connexió entre els dos edificis del centre.

Els treballs han acumulat diversos retards fins que l’empresa adjudicatària ha deixat l’obra i ha cedit el contracte a una de nova. La directora territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, explica que «és una obra massa gran per a l’empresa a la que es va adjudicar, que no té treballadors suficients per executar-la ni ha complert amb les mesures de seguretat».
Fruit del seguiment dels departaments d’Ensenyament i Infraestructures, finalment s’ha procedit al cessament i a la nova adjudicació a l’empresa Serviobres Queralt, S.L. Inicialment els treballs havien d’estar enllestits el passat Nadal i ara des d’Ensenyament confien que puguin acabar per Setmana Santa.

Vigués reconeix que «és cert que hi ha distorsió a la vida diària del centre i que la fa incòmode a professorat i alumnes». Fins que no acabin els treballs, per exemple, no es pot accedir per l’entrada principal ubicada al carrer Viladomat.
Centre més funcional
El director de l’institut, Josep Lluís Navarro, corrobora que «la convivència amb les obres és incòmode, especialment els dies de pluja, però alhora són uns treballs molt benvinguts que feia temps que esperàvem i que ens permetran tenir un centre més funcional».

Comentaris
To Top