Ciutat

La Rua de Carnaval bat rècords de participació amb 1.750 persones

La Rua de Carnaval de Sabadell bat aquest any rècords de participació amb 1.750 persones inscrites que diumenge a la tarda desfilaran lluint disfresses que en molts casos preparen des de fa gairebé un any. És l’acte principal d’un programa que s’estén durant tot el cap de setmana.

La de Sabadell ha esdevingut una Rua de referència a tota la comarca del Vallès Occidental. La cita és aquest diumenge a la tarda i participen grups vinguts de tota la comarca en una desfilada que promet qualitat.
Des del Grup Disbauxa, organitzador de la festa, Judit Peidro explica que «enguany s’han superat rècords de participació amb 1.750 persones inscrites». De les 22 entitats que en prenen part, 19 surten amb carrossa més comparsa i 3 només amb comparsa. Són grups de Sabadell, Polinyà, Montcada i Reixac, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Barcelona, i la gran majoria solen repetir d’altres edicions.

Aquest any hi ha un canvi en la disposició de les entitats. Encapçalaran la comitiva unes 120 persones de grups de folklore llatinoamericà que no formaran part del concurs, sinó que seran colles convidades. «L’essència del nostre Carnaval és la festa, la crítica i la sàtira, i els darrers anys sistemàticament s’inscribien entitats que presentaven un producte que no és el que demanem, i han acceptat ser colles de fila zero», argumenten des de Disbauxa.

A continuació desfilaran les entitats que sí participaran al concurs. Una de les novetats d’aquest any és el canvi en els premis. En total es reparteixen 4 mil euros en metàl·lic, i enguany es donaran més guardons.
Disbauxa ha introduït cinc nous premis de 200 euros cadascun que valoren aspectes concrets: la coreografia, el vestuari, l’escenografia i dos oberts a criteri del jurat. D’altra banda, es mantenen els guardons per el millor camió més comparsa (de 1.000, 700 i 400 euros) i de comparsa (500 i 400 euros). Cada participant només podrà rebre un premi.

Comentaris
To Top