Arxiu

La proliferació de les plantacions de marihuana mobilitza els Mossos

L’increment de les plantacions de marihuana és un fet com ho demostren les actuacions que realitzen els Mossos d’Esquadra arran de controls preventius i a partir de denúncies rebudes. Però les conseqüències van molt més enllà del consum individual per convertir-se en un veritable problema de seguretat ciutadana.
Totes les denúncies que rebem relacionades amb la marihuana les seguim fins al final», afirma Josep Guillot, intendent de l’Àrea Bàsica de Policia de Sabadell. En aquests moments, el que no podem fer amb investigació relacionat amb aquesta substància «ho treballem per la via de la seguretat ciutadana».
De fet el Codi Penal segueix dient que és un delicte la tinença i comercialització de la marihuana. Està autoritzat el consum en els clubs de cannabis. Segons Guillot, «hem descobert que en alguns d’aquests clubs se’n ven per ser consumida a fora».
En aquest sentit constata que «a Catalunya som exportadors de marihuana». Recorda que fa pocs dies a Santa Perpètua van parar un camió carregat d’escalfadors de bany procedent de Sevilla i que anava a Londres. Davant la forta olor de marihuana van descobrir que dins dels aparells hi havia la droga envasada al buit. Amb la col·laboració de la Policia Nacional es van detenir a Sevilla 11 persones de nacionalitat xinesa que es dedicaven al cultiu a gran escala.

Comentaris
To Top