Ciutat

PDECAT denuncia el govern per pràctiques irregulars al cas SMATSA

PDECAT a Sabadell va denunciar ahir presumptes pràctiques irregulars del govern local en relació al cas SMATSA, l’empresa encarregada del servei de neteja viària a la ciutat. Els regidors de PDECAT a Sabadell demanen al govern quatripartit explicacions immediates sobre la problemàtica entorn al contracte de l’empresa SMATSA, encarregada de la neteja de la ciutat.
«L’equip de govern està jugant a tres bandes: a la premsa diuen que l’empresa incompleix les seves obligacions, al ple que l’Ajuntament ha fet malament la contractació i a nivell intern castiga al funcionari que ha denunciat aquestes presumptes irregularitats als Mossos d’Esquadra», ha denunciat el portaveu de la formació Carles Rossinyol.

El regidor continua explicant que Francesc Patrís, responsable adjunt de la regidoria d’Espai Públic de l’Ajuntament, va denunciar a la Policia el passat 9 de setembre de 2016 presumptes irregularitats en la contractació d’SMATSA. Prèviament, el dia 8 del mateix mes, havia tingut una reunió amb el regidor responsable de Via Pública i amb membres de l’Ajuntament on es va posar sobre la taula diversa informació sobre SMATSA. Aquest funcionari, al cap de dos mesos, el 24 de novembre, va ser cessat. «L’equip de govern ha amagat la denúncia a la Policia feta per part d’un directiu del l’Ajuntament, així com el seu cessament», ha lamentat Rossinyol.

PDECAT reclama a l’alcalde que expliqui perquè es va substituir Francesc Padrís i es va contractar a Xavier Ludevic, exgerent de mobilitat a Figueres «quan la mateixa ERC va demanar el cessament de Ludevic per la seva mala gestió a aquesta població»
D’altra banda, el portaveu del PDECAT també es pregunten «perquè el govern opta per anul·lar el contracte fonamentant-se en què l’Ajuntament s’ha equivocat a l’hora de fer-ho -fet que comporta una possible indemnització a pagar a SMATSA de fins a 40 milions d’euros- i no ho fa per les irregularitats en la contractació que el mateix govern municipal denuncia a la premsa». «L’alcalde i els regidors Boada i Guerrero han d’explicar molt bé tot l’enrenou que hi ha en relació al cas SMATSA. La situació s’està tornant insostenible i requereix una resposta immediata», conclou Rossinyol.

Comentaris
To Top