Ciutat

Un programa pioner millora l’atenció psiquiàtrica al Taulí

El Parc Taulí ha posat en marxa un nou model d’atenció de les urgències psiquiàtriques. Un model pioner a Catalunya i que té l’objectiu de millorar l’atenció de les persones amb trastorns mentals aguts a l’Àrea de Psiquiatria del Servei d’Urgències.
Es va posar en marxa el 12 de desembre i en els primers dos mesos de funcionament ja ha evitat l’ingrés hospitalari de 20 pacients psiquiàtrics, a més d’acabar amb les esperes de pacients pendents de llit hospitalari.

El director executiu de Salut Mental Parc Taulí, el doctor Diego Palao, ha explicat que s’està donant «resposta immediata a les necessitats de les persones ateses a Urgències, acabant amb les sempre incòmodes esperes pendents de llit hospitalari». El programa compta amb un ampli equip que permet una millor atenció continuada, format per dos nous psiquiatres, un infermer i un auxiliar d’infermeria.

L’Equip d’Intervenció en Crisi de Salut Mental (EIC-SM) atén els pacients en els mateixos dispositius d’Urgències i de l’Hospital de Dia de Salut Mental d’Adults. A més, els professionals han ampliat els seus horaris a les tardes per poder donar cobertura a aquest nou programa.
La unitat compta amb 10 places que han mantingut una ocupació al voltant del 80 per cent durant aquests dos mesos de funcionament.

Comentaris
To Top