Ciutat

A finals d’any els vehicles de més de 20 anys patiran restriccions de circulació

Els cotxes i les furgonetes de més de 20 anys patiran restriccions de circulació a Sabadell i altres municipis de la comarca a partir de desembre. És un dels acords ratificats ahir en el marc de la Cimera de la Qualitat de l’Aire. A partir de l’1 de desembre de 2017 el govern de la Generalitat podrà prohibir la circulació de vehicles de més de 20 anys en les vies de la seva competència els dies d’alta contaminació. La mesura serà definitiva a partir de gener de l’any 2019.

Així s’ha ratificat aquest dilluns a la Cimera de la Qualitat de l’Aire celebrada al Palau de Pedralbes que ha comptat amb la presència de tres consellers de la Generalitat, alcaldes i representants de diversos ajuntaments, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació.

En representació de Sabadell ha assistit el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Maties Serracant, que ha subratllat la importància de millorar les infraestructures i els serveis de transport públic a la comarca. «La manca d’un transport públic competitiu al Vallès és un dels factors que més contribueixen a la contaminació de la regió».
L’objectiu de la Cimera és reduir la pol·lució derivada del trànsit en un 30 per cent en un període de 15 anys.
Les actuacions es preveuen aplicar especialment els dies de més elevada contaminació, «tenint en compte que bona part de la regió metropolitana i Sabadell es troben molts dies de l’any per sobre dels nivells que són recomanables per garantir la bona salut de la ciutadania», segons apunten fonts municipals.

A Sabadell ja s’està treballant en elements com la delimitació de les Zones Urbanes d’Atmosfera Protegida (ZUAP), tal i com preveu l’acord. Serracant recorda que «entre els objectius més immediats, estem treballant per millorar la qualitat de l’aire al voltant dels centres escolars, especialment els que es concentren a l’espai central de la ciutat, procurant reduir la contaminació i afavorint l’accés a peu».
Tots els acords presos hauran de ser ratificats després al Ple Municipal.

A tota la comarca del Vallès Occidental la mesura afectarà als 12 municipis inclosos en l’Àmbit B-40: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.
El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha manifestat que «garantir la qualitat de l’aire és protegir la salut i el medi ambient i per tant hem de ser conscients que en episodis de contaminació cal ser curosos en les mesures que prenem per evitar més emissions i hem d’apostar pel transport públic».

Comentaris
To Top