Arxiu

L’alcalde diu que La Bassa s’obrirà amb total normalitat aquest estiu

La temporada de piscines començarà amb La Bassa oberta de nou. L’Ajuntament ha confirmat aquest divendres que les obres, que ja han superat l’equador, avancen a bon ritme la qual cosa permetrà reobrir l’equipament amb totes les garanties de seguretat i qualitat. Les obres de renovació de La Bassa estan pressupostades en gairebé 2,9 milions d’euros, dels quals 1,5 els aporta l’Ajuntament i la resta la Diputació de Barcelona. El pressupost s’està invertint en quatre actuacions diferents: reparació del col·lector que travessa l’equipament (793.408,39 euros), renovació de les platges i instal·lació del sistema d’impulsió d’aigua (785.919,72 euros), renovació del revestiment interior del vas (742.336,14 euros) i nous sistemes de depuració de l’aigua (558.818,99 euros).

Tots aquests treballs es realitzen de forma simultània i avancen a bon ritme segons ha confirmat aquest divendres, l’alcalde, Juli Fernàndez, en una visita d’obres a la què va convidar els grups municipals (van ser-hi presents regidors de Cs i de PEDECAT i no van assistir-hi els regidors del PSC i PP) i la premsa. La renovació d’aquesta piscina construïda el 1985 permetrà «obrir amb normalitat aquest proper estiu», ha anunciat Fernàndez.
La Bassa es va tancar ara fa un poc més d’un any arran dels problemes de fuites d’aigua que patia la piscina i que estava provocant el seu enfonsament així com els problemes estructurals que es van detectar després al col·lector que hi passa per sota i que encara agreujaven més la situació. A l’estiu del 2014, quan els usuaris marxaven, es realitzaven tomografies per comprovar si hi havia perill pels banyistes. Al novembre del 2015 van detectar els problemes al col·lector la qual cosa va aconsellar tancar l’equipament. «Aquest govern està treballant per recuperar una instal·lació que és un referent no només a la ciutat, sinó a tota la comarca», ha manifestat l’alcalde qui ha subratllat que aquesta actuació també servirà perquè «el col·lector sigui segur i aguanti uns 50 anys més».

En aquests moments ja s’han dut a terme més de la meitat dels treballs previstos. A més de reparar les esquerdes que presentava el col·lector, s’estan renovant les platges de la piscina un cop s’ha consolidat el terreny. Això s’ha fet injectant a 14 metres de profunditat resines especials. L’operació va obligar a mantenir l’obra aturada durant un parell de mesos per tal de comprovar la resistència del terreny. Ara també es substitueix el sistema d’impulsió d’aigua i s’adapten les platges al mètode de desbordament per superfície que funciona en l’actualitat en totes les piscines.
Un altre àmbit d’actuació afecta al vas de la piscina ja que es renovarà tot el revestiment interior. El treball ha començat repicant tot l’enrajolat que hi havia per després impermeabilitzar el vas, refer les juntes estructurals i properament es tornarà a enrajolar. També s’ha pavimentat l’illa interior.

Comentaris
To Top