Ciutat

La mediació municipal impedeix que 500 famílies perdin el pis

Al llarg de l’any passat l’Ajuntament va dur a terme actuacions en diferents fronts per evitar que les famílies sabadellenques en risc d’exclusió residencial acabessin perdent el seu habitatge. En total, el consistori assegura que la intermediació municipal va impedir que mig miler d’unitats familiars es quedessin al carrer. La intervenció va anar dirigida tant a les persones que havien contret un deute hipotecari com a aquelles que no poden pagar el lloguer o les famílies exposades a un desallotjament per haver ocupat un habitatge.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, sosté que «un total de 500 unitats familiars poden continuar vivint a casa després de la intermediació municipal». Una dada extreta de la memòria del Servei d’Habitatge que acaba de presentar l’Ajuntament i que posa sobre la taula no només la complexitat a l’hora d’abordar aquests casos sinó també la negativa, segons informa el consistori, de les entitats bancàries a acceptar les condicions municipals per negociar la cessió d’habitatges buits per lloguer social. Una via, aquesta que ja s’ha descartat, segons ha assegurat Rubio.De les famílies que s’han pogut quedar a casa, el consistori informa, assessora i fa intermediació amb les famílies tant per deute hipotecari com en el cas d’impagament de lloguer.

En el primer cas es van realitzar més de mil entrevistes presencials de les quals 270 corresponien a casos oberts o reoberts en relació amb 12 entitats bancàries i cinc societats financeres. Una xifra equivalent a la de suspensions cautelars de desnonaments. Dels 12 bancs, només 5 concentren el 69 per cent d’aquestes famílies.
Pel que fa a les persones afectades, aproximadament tres de cada quatre (78 per cent) eren autòctones i menys d’una quarta part (22 per cent) eren immigrants. Pel que fa al seu gènere, les dones es situaven al capdavant de la llista ja que representaven un 57 per cent dels casos davant del 43 per cent d’homes. I un 65 per cent tenien ingressos inferiors als 1.000. En un 7 per cent es percebien ingressos superiors als 2.000 euros. Pel que fa a la seva localització, Rubio ha dit que estaven repartits per tota la ciutat.

Comentaris
To Top