Ciutat

L’avioneta que va fer un aterratge d’emergència torna a l’Aeroport

Tècnics d’Aviació Civil investigaran les causes per les quals es va aturar el motor de l’avioneta que va fer un aterratge d’emergència a l’AP-7 diumenge passat. L’aparell es troba a l’Aeroport de Sabadell, des d’on es va enlairar. Diumenge, sobre les 2.30 del migdia, Protecció Civil va rebre un avís de l’Aeroport de Sabadell segons el qual el pilot d’una avioneta havia decidit fer un aterratge d’emergència perquè s’havia produït un error en el motor. L’aeronau va aterrar a l’àrea de descans situada al quilòmetre 122 de l’AP-7, entre Llinars del Vallès i Cardedeu, a prop de la sortida 12. En cap moment la maniobra va afectar la circulació dels vehicles que passaven per l’autopista.

Es desconeixen les causes que haurien portat al pilot a fer aquesta maniobra que per sort no va causar ferits. A l’interior de l’avioneta viatjaven dues persones que també van sortir il·leses. En el moment en què es va conèixer que l’aparell havia d’aterrar, l’empresa que gestiona l’autopista, ACESA, va activar el Pla d’Autoprotecció. L’avioneta va sortir de l’aeroport de Sabadell ja que pertany a l’Aeroclub Catalunya que té seu a la ciutat. A aquest lloc també va tornar dilluns, després que es desmuntés parcialment, en una góndola grua per no afectar el trànsit. Tècnics d’Aviació Civil la inspeccionaran pròximament per esbrinar què li podria haver passat a l’aparell.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) un dels propietaris de l’aparell va explicar que els altres dos propietaris, que anaven a l’interior de l’aparell, «estaven venint d’un vol esportiu a la zona i portaven una hora i mitja volant. Eren a l’AP-7, una zona on no hi ha cables ni res i han pogut aterrar sense problemes, han tingut molta sort». El copropietari va dir que no saben què ha passat perquè l’avioneta és nova i «al motor li queda el 80 per cent de vida». Sospiten que «podria haver entrat humitat en el carburador», cosa que va atribuir a «causes meteorològiques».

Comentaris
To Top